Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πώς πέτυχε το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Με επιτυχία φαίνεται ότι στέφτηκε εκ του αποτελέσματος, το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή εκτεταμένων επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το «δόγμα της εντατικής πρόληψης», είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε μετά το τέλος της πορείας μικρής έντασης επεισόδια και περιορισμένο κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων.
Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.

Άλλες 6 προσαγωγές από Σπυρίδωνος τρικουπη

Περίπου στις οκτώ το βράδυ ξεκίνησαν επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε σε 53 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 33 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Κατά τα επεισόδια μια 20χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι στην πλατεία Εξαρχείων.

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο της οδού Στουρνάρη στα Εξάρχεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της οδού Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια, όπου αργά χθες το βράδυ συνελήφθησαν δύο άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, διενεργούνται έρευνες σε χώρους του κτιρίου που εκτιμάται ότι αποτελούσαν "ορμητήρια" για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.
Σε ένα από τα διαμερίσματα που εισέβαλαν εντόπισαν πέτρες αντιασφυξιογόνες μάσκες και φωτοβολίδες.

Μολότοφ και φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Όμως, στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι έριξαν τουλάχιστον δέκα μολότοφ στην περιοχή της Ροτόντας, ενώ στις φλόιγες έχει τυλιχθεί τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Πριν από λίγο όμως, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας, όταν διαδηλωτές έριξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.

Επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, α ξημερώματα, στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου.
Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, α ξημερώματα, στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου.
Oι δράστες έριξαν τις μολότοφ στο οδόστρωμα κοντά στην σκοπιά και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές.
Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών ατόμων.
lykavitos.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: