Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Πανεπιστήμια χωρίς κουκουλοφόρους: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί στην τήρηση των νόμων

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει ούτε στο ελάχιστο από την τήρηση του νόμου, είναι το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εμφανίζεται πεπεισμένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και των ίδιων των φοιτητών, στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και την απόφασή της να δώσει τέλος στα άσυλα της ανομίας.

Στον αντίποδα, οι δηλώσεις που έχουν γίνει από σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν όλο και περισσότερο την αίσθηση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί μια τακτική που όχι μόνο δεν παραπέμπει σε εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά θυμίζει την προ του 2009 περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών είναι ότι ο κ. Τσίπρας «φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%». «Είναι προφανές ότι ο ίδιος και η ηγετική ομάδα δεν βολεύονται στο κοστούμι ενός κόμματος του 30%, προτιμούν μια στενή παρέα συγγενών και φίλων και νιώθουν πολύ πιο άνετα να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, ενώ το μήνυμα του κ. Πέτσα ήταν σαφές: «Οποιος επιδιώκει να έχει μικροπολιτικά οφέλη, νομίζω ότι θα έχει πολύ μεγάλη πολιτική ζημία, γιατί η κοινωνία ήδη έχει γυρίσει σελίδα, τους έχει ξεπεράσει η Ιστορία. Αυτό που ζητά η κοινωνία είναι τα πανεπιστήμια να είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και Παιδείας, αλλά όχι παραβατικότητας με μολότοφ, κουκουλοφόρους και λαθρεμπόριο».

«Η Αστυνομία έχει, όπως σε κάθε δημόσιο χώρο, έτσι και στα πανεπιστήμια, τη δυνατότητα να επεμβαίνει όταν βλέπει μια παραβατική συμπεριφορά. Και αυτό είναι κάτι βασικό από το οποίο δεν θα υποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται και την αναφορά σε ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων ότι «η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

eleftherostypos

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: