Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πώς ο Χρυσοχοΐδης έβαλε τέλος στο άβατο των Εξαρχείων

Μετά από πάρα πολλά χρόνια παθητικής στάσης των κυβερνήσεων και κατ΄ επέκτασιν της Αστυνομίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πέτυχαν να απονευρώσουν τις ομάδες των μπαχαλάκηδων που δρουν επί χρόνια στα Εξάρχεια και να αποφευχθούν οι εικόνες ντροπής των προηγούμενων ετών.
Η Ελληνική Αστυνομία ήταν καλά...διαβασμένη, καθώς όλες οι υπηρεσίες της με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών μέσων κατάφεραν να ελέγξουν καθολικά την ειρηνική πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, αλλά και να εξουδετερώσουν τα ορμητήρια των μπαχαλάκηδων.
Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι σαφείς εντολές, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Είχαν προηγηθεί εδώ και εβδομάδες, επιχειρήσεις απομάκρυνσης προσφύγων και λαθρομεταναστών, επεμβάσεις σε κατειλλημμένα κτήρια, διαρκής παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα, προληπτικές προσαγωγές ατόμων για να διαπιστωθεί αν απασχολούν και γενικά να αποτραπεί κάθε πράξη που θα επιβεβαίωνε τη μακροχρόνια κυριαρχία του... μπάχαλου στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.
Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε ταράτσες και διαμερίσματα, καθώς και η εξουδετέρωση της γιάφκας στην ΑΣΟΕΕ, άφησαν τους επίδοξους ταραξίες χωρίς... πολεμοφόδια.
Κύριο χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου δράσης της Αστυνομίας ήταν οι προληπτικές επεμβάσεις χειρουργικού χαρακτήρα σε χαρακτηρισμένες "σφηκοφωλιές".

Ακόμη και όταν κάποιοι μετά το τέλος της πορείας κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και επιδόθηκαν στο... καθιερωμένο έθιμο της ρίψης βομβών μολότοφ, η άμεση και καταλυτική επέμβαση της Αστυνομίας, δεν άφησε περιθώρια σχετικά με την αμφισβήτηση της πολιτικής βούλησης για να τελειώνει το... καλαμπούρι.
Και ο έλεγχος της περιοχής από την ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε και 53 προσαγωγές έγιναν, εκ των οποίων οι 33 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες μάλιστα θα αντιμετωπίσουν βαριές κατηγορίες με βάση τον νέο ποινικό κώδικα.
Το δόγμα "νόμος και τάξη" για την απόκτηση του ελέγχου στο άβατο των Εξαρχείων απέδωσε καρπούς οργανωτικά και επιχειρησιακά και το επόμενο στοίχημα για την πολιτική ηγεσία και την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου, όπου εκφράζονται φόβοι για πιο βίαιες συγκρούσεις.
Στο κτήριο της Κατεχάκη, ξέρουν ότι η ανακάλυψη της γιάφκας της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας" απέτρεψε τα χειρότερα σε σχέση με κάποιο οργανωμένο χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου, ωστόσο επαγρυπνούν καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι οργανώνονται για να δημουργήσουν ένα σκηνικό χάους σαν το αντίστοιχο του 2008, όπου η Αστυνομία ακολούθησε παθητική στάση και η Αθήνα... κάηκε.
Μπορεί πλέον το Κράτος να έχει αποκτήσει τον έλεγχο των Εξαρχείων, ωστόσο, το μεγάλο τεστ είναι στις 6 Δεκεμβρίου...



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: