Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι μπαχαλάκηδες του Πολυτεχνείου και η ύποπτη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ


Από νωρίς άρχισαν τα …προεόρτια του Πολυτεχνείου καθώς οι μπαχαλάκηδες και κάθε τύπου γνωστή ή άγνωστη εξτρεμιστική ομάδα βολτάρει με τις μολότοφ στον ώμο, γύρω από τα ΑΕΙ, ετοιμάζοντας νέα επεισόδια και ενδεχομένως μια γενικευμένη επίθεση κατά της ΕΛΑΣ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, περί άλλων τυρβάζεται, προκαλώντας νέα ερωτήματα για την αρχική αφωνία του των 48 ωρών και την «ενεργοποίηση» Ραγκούση, ύστερα από «πίεση» της κυβέρνησης.
Η κατάσταση έχει γίνει …εκρηκτική, κυρίως λόγω της πολιτικής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπει ένας φραγμός στο πάρτι ανομίας, που επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το σύνθημα για ριζική αλλαγή της  πολιτικής το έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη του στο Σκαι.  «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες τους. Οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης», τόνισε χαρακτηριστικά, αν και γνώριζε ότι η θαρραλέα θέση του, θα …ερεθίσει τους ψευτονταήδες, που κρύβουν το πρόσωπο τους με κουκούλες και κράνη.
Στο Μαξίμου και στην Κατεχάκη υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες των Αθηνών, μετα τα αλλεπάλληλα πλήγματα που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες, με τις εκκενώσεις κτιρίων από καταληψίες και την εμφάνιση των αστυνομικών στο άβατο των Εξαρχείων, επιζητούν να χυθεί αίμα αστυνομικών.
Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από τα στοιχεία που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χολαργού και τις συλλήψεις δυο   μελών  της επονομαζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Ύποπτη σιωπή από ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο αίσθηση στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια προκάλεσε  η σιωπή της Κουμουνδούρου στα τελευταία γεγονότα τα οποία παρακολουθεί από απόσταση και προκλητική απάθεια.
Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της ΝΔ είναι ενδεικτική: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί ούτε για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ούτε για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αλλά ούτε και για τον εντοπισμό γιάφκας εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ. «Γιατί άραγε τόση αφωνία; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Υπό την πίεση της κυβέρνησης και του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει στην ΑΣΟΕ, ο κ. Ραγκούσης εξέδωσε ανακοίνωση για να …ρεφάρει πολιτικά, αλλά με όσα προκλητικά υποστήριξε, περί «νέου Γρηγορόπουλου», άφησε περισσότερο εκτεθειμένο το ΣΥΡΙΖΑ.
«Ασύμμετρες» σχέσεις
Κυβερνητικά στελέχη πάντως χαρακτηρίζουν ύποπτη την αρχική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι εξ αυτών μιλούν για τις ιδιαίτερες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις εξτρεμιστικές ομάδες των Εξαρχείων.
Επιπλέον δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Κυρίτσης που έχουν …βαπτίσει ακτιβισμό τη δράση του Ρουβίκωνα.
Επισημαίνεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη  είχε δηλώσει: «υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κόσμο που παρεισέφρεε (sic) πάντα σε πορείες και εκδηλώσεις που οργανώνονταν από το τότε κόμμα διαμαρτυρίας που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».
Όμως ανεξάρτητα με την προαναφερθείσα ανακοίνωση οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το χώρο της άκρας αριστεράς έως της παρυφές της τρομοκρατίας παρουσιάζουν ενδιαφέρον, που προκαλείται ακόμη και από τους βουλευτές του.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα η οποία -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής –  είχε επισκεφτεί το 2015  στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας τον καταδικασμένο εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα,  προκειμένου να τον ενημερώσει για το …νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η πληροφορία της  εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» που  αποκαλύπτει ότι η εν λόγω κυρία  έχει κατηγορηθεί για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρία Λέβα απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων το 1980, όταν φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις.
Αίσθηση επίσης είχαν δημιουργήσει  και οι καταγγελίες  του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί για τον περιβόητο Πάνο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης μέλους της 17Ν


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: