Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Στ. Πέτσας: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να τελειώνει με τις γιάφκες

Στ. Πέτσας: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να τελειώνει με τις γιάφκες

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων εντός των πανεπιστημίων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια επιστρέφονται στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές.
«Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμιά τους θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών», σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας».
«Απέδειξε ότι επιλέγει - και πάλι - να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Προκαλεί την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών», ανέφερε ο Στ. Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη νέα εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια: «Σήμερα, όπως γνωρίζετε, ελευθερώθηκε από παράνομη κατάληψη ακόμη ένας χώρος, αυτή τη φορά σε μια επιβαρυμένη γειτονιά της Αθήνας, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Πρόκειται για την 12η απελευθέρωση παράνομα κατειλημμένου χώρου. Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές τους, οι γειτονιές στους κατοίκους τους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους».
Πάγωμα στις τιμές των φαρμάκων

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όπου βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων που είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
«Αντιθέτως, με τις διατάξεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας - και οι οποίες ελπίζουμε να ψηφιστούν με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή - προβλέπεται όχι μόνο «πάγωμα» των τιμών των φαρμάκων, αλλά και μειώσεις έως και 7% για κάποια από αυτά», πρόσθεσε.
Νομοσχέδια για συζήτηση στη Βουλή
«Ότι είπαμε, το κάνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε πως η Κυβέρνηση είχε ένα καλά προετοιμασμένο Σχέδιο πριν από τις εκλογές, το οποίο υλοποιεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα. 
Πιο συγκεκριμένα:
1ον. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση άμισθων βοηθών.
2ον. Το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
3ον. Την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν την απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής, κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας και κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.
4ον. Το αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, καθώς και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.
«Σε τέσσερις μήνες έχουμε καταθέσει 16+4 νομοσχέδια, ενώ -όπως γνωρίζετε - βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και το φορολογικό νομοσχέδιο», δήλωσε.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: