Με καδρόνια στα χέρια και καλυμμένα τα πρόσωπά τους αντιδρούν οι "φοιτητές" τόσο για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, όσο και για τις αλλαγές στην Παιδεία.
Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του meaculpa.gr διακρίνονται διαδηλωτές στο σημερινό «φοιτητικό» συλλαλητήριο, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια προχώρησαν προς τη Βουλή, με αυτοσχέδια ρόπαλα και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, είτε με κράνη, είτε με μάσκες και κουκούλες.
Υπό το πρόσχημα των φοιτητικών διαμαρτυριών και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, βλέπουμε, ακόμη μία φορά, μια μικρή μειονότητα που κρύβεται να δείχνει διάθεση για βανδαλισμούς και επεισόδια.
Υπενθυμίζεται πως 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, το τριήμερο από 15 έως και 17 Νοεμβρίου.
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα περιλαμβάνει την διακριτική φύλαξη κρατικών κτηρίων και αστυνομικών τμημάτων στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να αποτελέσουν στόχο καταδρομικών επιθέσεων, ενώ κυρίως την Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες, θα πετούν συνεχώς drones καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να μεταδίδει live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Γ.Α.Δ.Α.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερς και έσπασαν βιτρίνα καταστήματος.
mc syntagma 1411 2
mc syntagma 1411 3
mc syntagma 1411 4
mc syntagma 1411 5
mc syntagma 1411 6
mc syntagma 1411 10
mc syntagma 1411