Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Η Ελλάδα απειλείται, θα αναβαθμίσω F16 και Ε.Δ. ακόμη κι αν με καλέσουν σε εξεταστική, είπε ο Υ.Εθ.Α.

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του σχετικού νομοσχεδίου.
 Ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια εξεταστική παρά να χάσω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα F-16 με δρματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ότι συνεπάγεται για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπάρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
 Στη συνέχεια συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο, τώρα. Ασφαλώς θα χρειαστούν και σχεδιάζονται κι άλλες παρεμβάσεις… υποβρύχια να τα εξοπλίσουμε με τορπίλες νέου τύπου και συντήρηση μέσης ζωής Φρεγατών ΜΕΚΟ, ο στόλος χρειάζεται αναβάθμιση και δεδομένων των συνθηκών. Αναφερόμενος στο Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι «ο πολλαπλασιαστής ισχύος να ισχύσει το μέγα της θαλάσσης κράτος είναι το πολεμικό μας ναυτικό».

Πηγή


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: