Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

«Κλειδώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Πολεμικό Ναυτικό – Η απάντηση στις παράτυπες τουρκικές navtex – Το σχέδιο περιπολίας σε «ευαίσθητες» περιοχές



Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στις τουρκικές απειλές για δραστηριότητα μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν πρόκειται να απαντήσουν με επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα», όπως τονίζουν ανώτατοι επιτελείς
«Η Κρήτη και η Κάρπαθος δεν είναι Κύπρος» τονίζουν με νόημα ανώτατες στρατιωτικές πηγές. Και σε αυτές τις θάλασσες τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν θα κινούνται ανενόχλητα όπως κάνουν στη Μεγαλόνησο υπολογίζοντας μόνο τους ενεργειακούς κολοσσούς.

Στις «άσφαιρες» τουρκικές ναυτικές οδηγίες για δήθεν ασκήσεις Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει την πρώτη άμεση απάντηση δεσμεύοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ναυτικά γυμνάσια στις 9 Δεκεμβρίου. Και τα πλοία του Στόλου θα είναι εκεί σε αντίθεση με τις τουρκικές ασκήσεις στα «χαρτιά» των navtex, διαμηνύουν στρατιωτικές πηγές από το ελληνικό επιτελείο.

Τα ελληνικά πλοία όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο θα προχωρούν σε προβολή ισχύος όχι μόνο με συμβολική παρουσία αλλά και διενέργεια ασκήσεων ακόμα και σε ακριτικές περιοχές. Και μπορεί στην Κύπρο το τουρκικό ναυτικό να έχει το πλεονέκτημα των μικρών αποστάσεων που έχουν να καλύψουν τα πλοία του τόσο από το ναύσταθμο του Ακσάζ όσο και από τα τουρκικά λιμάνια στην Αττάλεια αλλά Νοτιοανατολικά Καρπάθου και Κρήτης αυτό το πλεονέκτημα περνά στον ελληνικό Στόλο.

Ειδικά η περιοχή στην οποία η Άγκυρα με τους προκλητικούς και ανυπόστατους χάρτες της υποστηρίζει ότι φτάνουν τα όρια της υφαλοκρηπίδας της μόλις λίγα μίλια από τις ακτές της Κρήτης, το πλεονέκτημα του Ελληνικού Στόλου γίνεται συντριπτικό.
infognomonpolitics.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: