Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ποιος ήταν ο Δον Κορλεόνε των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Σάκης Μουμτζής
Εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν έξι χρόνια, κάποιοι προειδοποιούσαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που θα κινηθεί στα ακρότατα όρια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μας είπαν ακραίους.

Σήμερα φαίνεται πως ήμασταν τότε μετριοπαθείς. Είχαμε μια ειδυλλιακή εικόνα για αυτό το μόρφωμα, καθώς νομίζαμε πως απλώς είναι μια γκρούπα ιδεοληπτικών.

Τα όσα διαρκώς αποκαλύπτονται, προσωπικά με κάνουν να αναθεωρήσω αυτήν την ειδυλλιακή άποψη. Πρόκειται για μια οργάνωση που λειτουργούσε με όρους Μαφίας. Πρόκειται για ανθρώπους που—όταν κυβερνούσαν-- απέβλεπαν στην ισχύ και στο χρήμα, αγνοώντας τους κανόνες που διέπουν ένα δημοκρατικό καθεστώς.

Τους περιφρονούσαν βαθύτατα, χρησιμοποιώντας για την επίτευξη των στόχων τους παρακρατικές μεθόδους που αλλοίωναν την φύση του πολιτεύματος μας.

Οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» καθώς και η απομαγνητοφωνημένη συζήτηση των Παππά—Μιωνή δείχνουν μέχρι πού ήταν ικανοί να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι.


Μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν επεδίωξε να τον αντιμετωπίσει πολιτικά. Δεν θέλησε να τον πολεμήσει στα «ίσα», γιατί είχαν διαισθανθεί πως δεν μπορούσαν.

Έτσι, σημάδεψαν την σύζυγο του προσπαθώντας, με ψευδείς κατηγορίες, να κτυπήσουν τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Θα μπορούσα να μιλήσω για ανανδρία, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έτσι αντιλαμβάνονταν την πολιτική αντιπαράθεση. Με όρους Μαφίας.

Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη πως εκβιάζοντας τον Γ.Παπακωνσταντίνου τού ζήτησαν να τους «δώσει» τον Β.Βενιζέλο.

Υποσχόμενοι την ελάφρυνση της ποινής του, ζήτησαν από ένα ισοβίτη να τους «δώσει» τον Β.Μαρινάκη.

Πιέζοντας και κατασκευάζοντας ψευδομάρτυρες θέλησαν να ενοχοποιήσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Και χθες μάθαμε πως είχαν ζητήσει από τον Παπασταύρου να τους «δώσει» την σύζυγο τού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, αποκαλύπτεται πως δεν βρήκαν τεκμήρια για να ενοχοποιήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και προσπάθησαν να κατασκευάσουν.

Για να πετύχουν αυτές τις μεθοδεύσεις τους συγκρότησαν έναν παρακρατικό μηχανισμό αποτελούμενο από πολιτικά πρόσωπα, εισαγγελείς* και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι πολιτικοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδιναν τους στόχους και οι εισαγγελείς μαζί με τους κρατικούς λειτουργούς αγωνίζονταν να τους υλοποιήσουν. Ο σκοπός αυτών των έκνομων δραστηριοτήτων αποδεικνύεται πως ήταν διπλός.

Παράνομος πλουτισμός και απόκτηση πολιτικής ισχύος. Δεν επρόκειτο απλώς για μια παρεούλα που ήθελε να τα «οικονομήσει». Να μην υποτιμήσουμε αυτά που μαθαίνουμε αυτές τις ημέρες και αυτά που θα ακολουθήσουν λίαν προσεχώς.

Η συμμορία είχε δομή, είχε καταμερισμό αρμοδιοτήτων και είχε και τον στρατηγό της. Αν ήταν ο Παπαγγελόπουλος ή ο Τσίπρας, αυτό μένει να αποδειχθεί.

Με δεδομένο πως το δεξί χέρι του τέως πρωθυπουργού, ο Ν.Παππάς, γνώριζε την δράση αυτής της συμμορίας τεκμαίρεται, μετά βεβαιότητος, πως και ο Α.Τσίπρας ήταν ενήμερος για το τι γινόταν.

Δεν παρενέβη για να σταματήσει τις δραστηριότητες της είτε γιατί τον βόλευε η λειτουργία της συμμορίας είτε γιατί αυτός κατηύθυνε την δράση της.

Διαλέξτε και πάρτε.

Όλοι όσοι γνωρίζαμε το ποιόν αυτών των ανθρώπων δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Και περιμένουμε με ψυχραιμία να δούμε την συνέχεια.

Εκείνο που πρέπει—επί τέλους—να κατανοήσει ο πολίτης είναι πως δεν έχουμε ένα παραδικαστικό κύκλωμα ούτε μια σπείρα απλώς επίορκων κρατικών λειτουργών.

Έχουμε μια συμμορία η οποία, για την επίτευξη των σκοπών της , χρησιμοποιούσε μαφιόζικες μεθόδους που, μοιραία, οδηγούσαν στην κατάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως πρώτος το είχε θέσει πριν από δύο χρόνια ο Β.Βενιζέλος.

*Ποιος ήταν ο ρόλος της κ.Τουλουπάκη και ποια η αντίληψη του Ν.Παππά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, φαίνεται από αυτά που είπε στον Σ.Μιωνή: « τώρα εγώ θα του ζητήσω να φέρει την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει…»





Δεν υπάρχουν σχόλια: