Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Μόνο με διακομματική συμφωνία η ψήφος των μεναταστών.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει στη Βουλή και να θέσει προς συζήτηση νομοσχέδιο για την ψήφο των μεναταστών, αν δεν εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3, διευκρινίζει το...υπουργείο Εσωτερικών. Από την πλευρά της η ΝΔ επανέφερε το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων.

Σχόλιο από Κωνσταντίνος

Και με την ιθαγένεια τι γίνεται; Διότι αυτή είναι πολύ σοβαρότερη από την ψήφο των μεταναστών στις εκλογές Τ.Α.

Νομίζω ότι τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες πρόκειται να επηρεάσουν αποφασιστικά το μέλλον του ελληνικού λαού, είναι, για να το πω καθαρά, ζήτημα ζωής ή θανάτου, δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με δημοψήφισμα. Αλλού, όπως στην Ελβετία, κάνουν δημοψήφισμα για 'ψύλλου πήδημα" κι εδώ δεν θα κάνουν για τέτοια ζητήματα;

Είναι στο χέρι μας να το απαιτήσουμε. Το δικαιούμαστε και μπορούμε να το έχουμε, αρκεί να καταλάβουμε την σημασία του. Είμαστε η μόνη χώρα που μπήκε στην (τότε) ΕΟΚ, προσχώρησε σε όλες τις συνθήκες και συμφωνίες, στην ευρωζώνη, χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ δημοψήφισμα.

Σας παρακαλώ θερμά να διαδώσετε το μήνυμά μου αυτό, να μιλήσουμε όλοι και να πείσουμε τους γύρω μας για την σπουδαιότητα περισσότερο της αλλαγής νόμου της ιθαγένειας, παρά αυτού της ψήφου των αλλοδαπών, αν πρόκειται βέβαια για εκλογές Τ.Α., ούτως ώστε να γίνουν σχετικές κινητοποιήσεις.

Έχω γράψει στον τύπο κι έχω στείλει e-mail σε πολιτικούς. Πρέπει να αισθανθούν, να καταλάβουν ότι ο κόσμος ξέρει και δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν για τον μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Μην ξεχνάτε ότι χρωστάμε σ' αυτούς που πέθαναν, μα περισσότερο χρωστάμε σ' αυτούς που έρχονται. Αυτοί που πέθαναν μας παρέδωσαν ένα κράτος εθνικό. Εμείς τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;



Πηγή: greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: