Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αυτοί "Μακεδονία", εμείς...οικολογία !

Οικολογική διπλωματία από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...

Με μία κίνηση που θα συζητηθεί πολύ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσκάλεσε τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικόλα Γκρούεφσκι, σε άτυπη τριμερή συνάντηση στις Πρέσπες, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, την οποία αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος., αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά το θέμα είναι κατά πόσον οι Σκοπιανοί έχουν τέτοιες ευαισθησίες... 

Η κίνηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η “Τριμερής των Πρεσπών“ δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε προκάλυμμα διμερών διαπραγματεύσεων

«Η “Τριμερής των Πρεσπών“ δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε προκάλυμμα διμερών διαπραγματεύσεων “Γκρουέφσκι-Παπανδρέου” για το όνομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς και τη –σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας- Ελληνική θέση, ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι διμερές, αλλά ζήτημα Περιφερειακής Ασφάλειας και Σταθερότητας ».

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: