Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βαρύς οπλισμός ανακαλύφθηκε στη Γιάφκα της Θεσσαλονίκης

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στο οποίο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου άνδρα, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το συμβάν οφείλεται σε έκρηξη χειροβομβίδας, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα και προκλήθηκαν ζημιές στα παρακείμενα κτήρια.
Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς στο υπόγειο διαμέρισμα ανακαλύφθηκε κρύπτη που περιείχε βαρύ οπλισμό. Το πλέον ενδιαφέρον εύρημα είναι ένα αντιαρματικό όπλο γιουγκοσλαβικής κατασκευής, τύπου Μ80 "Zolijia" 64 mm (φωτογραφία), το οποίο παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το γνωστό μας Μ72 LAW (μιας χρήσης, με βλήμα ενσωματωμένο στο σωλήνα)...




Το συγκεκριμένο είδος όπλου παραγόταν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και παράγεται ακόμα στη Σερβία και στα Σκόπια. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτός του αντιαρματικού όπλου βρέθηκαν στην κρύπτη ένα υποπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, πέντε κιλά άγνωστης ύλης και τέσσερις επιθετικές και εννέα αμυντικές χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητές.

Ο νεκρός φέρεται να είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C (πρώην Ντεφ Σολ), γεγονός που ενδεχομένως δίνει στην υπόθεση ιδιαίτερες πολιτικές προεκτάσεις.

enkripto

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: