Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η μηχανή που κόβει χρήμα...


Τη διαφήμιση με τον… Jumbo, τον καουμπόι που υποδύεται τον Jango, ήρωα ταινίας του Κ. Ταραντίνο, σίγουρα την έχετε δει. Αυτός ο Jumbo, λοιπόν, απελευθερώνει τους γονείς από τις τιμές των σχολικών προϊόντων και τα δίνει όλα τζάμπα.
Αυτόν ακριβώς τον… ήρωα του γλυκού νερού μας θύμισε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Σαν νέος… Jumbo ο τιμωρός υποσχέθηκε πολλά: Ότι θα αυξήσει τους μισθούς στα 751 ευρώ αλλά αυτό, περιέργως δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Προφανώς θα βάλει τη μηχανή που κόβει χρήμα να δουλεύει.
Ότι θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και τα χρέη θα μπουν στη νέα σεισάχθεια του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θα χαριστούν. Πώς θα γίνει αυτό χωρίς την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άγνωσται οι βουλαί. Προφανώς ο κ. Jumbo Τσίπρας δεν ξέρει πως ούτε τα 150-170 δις ευρώ που είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων, είναι λογιστικά, δεν υπάρχουν στα χρηματοκιβώτια. Αν αύριο το πρωί
αποφάσιζαν όλοι οι Έλληνες να ζητήσουν τα λεφτά τους δε θα έπαιρναν ούτε το ένα τρίτο, όμως, ο Τσίπρας υπόσχεται ότι θα χαρίσει τα χρέη όλων.
Είπε επίσης ότι όσοι απολύθηκαν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και θα αποκαταστήσει τις αδικίες στο Δημόσιο. Πώς θα τους πληρώνει; Αυτή είναι δουλειά του… mister Jumbo Τσίπρα.
Υποσχέθηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνουν εκλογές θα έχει αυτοδυναμία. Μήπως ξέρει ο Τσίπρας να διαβάζει δημοσκοπήσεις; Βλέπει κανένα ρεύμα στην αριστερά που εμείς δε βλέπουμε; Με το που πήρε κεφάλι μισή μονάδα απέκτησε ξαφνικά και αυτοδυναμία; Άλλο ένα θαύμα του καουμπόι.
Είπε επίσης ότι θα επανεξετάσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις, μπορεί αν θέλει να βρει τα χρήματα να τις πάρει και πως, εταιρείες και ακίνητα που πωλήθηκαν. Είπαμε η μηχανή που κόβει χρήμα να είναι καλά. Τέλος, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Δεν μας το αποκάλυψε αλλά εικάζουμε ότι θα φτιάξει… μπριγάδες που θα πάρουν από ένα φτυάρι και θα σπείρουν όλη την Ελλάδα. Και στη συνέχεια θα πουλάει τα προϊόντα στο εξωτερικό. Και κολεκτίβες αν δεν το σκέφτηκε, προτείνουμε στον κ. Τσίπρα.
Το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Σαν καλός καουμπόης που είναι κάλεσε ξανά τον Σαμαρά σε μονομαχία, στη Βουλή, στην τηλεόραση ή στο.. δρόμο. Ποιος είναι ο Σαμαράς που θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί στον ατρόμητο mister Jumbo Τσίπρα;
Τρέξτε, λοιπόν, όσοι τρώτε αριστερό κουτόχορτο προς την Κουμουνδούρου. Μοιράζει υποσχέσεις, τζάμπα είναι γιατί να μην το κάνει; Όμως, μπορεί η διαφήμιση να υπόσχεται και πράγματα που θα βρει κανείς τζάμπα.
Στην πολιτική, όμως, οι τζάμπα μάγκες τέλειωσαν. Οι ατρόμητοι καουμπόηδες που τάζουν τα πάντα αλλά είναι… κότες στην πρώτη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν. Θες τους έφαγε η κρίση, θες τους τσάκισαν τα μνημόνια; Ο συνδυασμός του κουτσαβάκη με τον άνθρωπο που υπόσχεται τα πάντα, δεν υπάρχει πια. Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να τον αναστήσει.
http://www.antinews.gr/2013/09/15/227166/

Βαβέλ για το Mνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: