Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παίζουν με τη φωτιά και τη σπέκουλα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ ή είναι χαζοί ή παριστάνουν τους χαζούς.
Το δημοσίευμα των FT για το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης των Καννών το Νοέμβριο του 2011, το οποίο έχει ερμηνευτεί από μερίδα του τύπου και ως προσπάθεια αγιοποίησης και ηρωοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου (γιατί άραγε τώρα;), έδωσε αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει μύδρους σε βάρος της κυβέρνησης και να χαρακτηρίζει έκθετους τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά χαρακτήρισε το παρασκήνιο των Καννών ως «παλατιανό πραξικόπημα» και το Μπαρόζο σε ρόλο Φρειδερίκης και έβγαλε το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και ενδίδει στις πιέσεις των ευρωπαλατιανών. Μάλιστα με αφορμή αυτό υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος με το ερώτημα ναι ή όχι στο μνημόνιο. Ουσιαστικά κάνει ένα ακόμα βήμα προσέγγισης με τους Παπανδρεϊκούς. Ο τόπος πλέον βοά.

Απ’ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Ακόμα και αν κανείς αποδεχτεί τη λογική περί ευρωπαλατιού για την οποία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε συμπεραίνουμε ότι το μόνο δημοψήφισμα στο οποίο έχει δικαίωμα να προβεί η χώρα είναι το μέσα ή έξω απ’ το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει ο τότε Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και όχι κάποιο άλλο τυχαίο πρόσωπο δεύτερης διαλογής ούτε καμία μονταζιέρα. Για να συνεννοούμαστε.

Άρα το ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του είναι απλό και σαφές. Θέλει ένα τέτοιο δημοψήφισμα μέσα ή έξω απ’ το ευρώ και την ΕΕ; Το πακέτο ή το παίρνεις ολόκληρο ή καθόλου. Δεν έχεις επιλογή. Αυτό λέει η εμπειρία των Καννών και τα «πειράματα» του ΓΑΠ.

Η ερώτηση απευθύνεται στον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να πουν την αλήθεια στο λαό. Και «Τέξας» και δημοψήφισμα γενικά δεν νοείται. Ούτε «και στον κλέφτη τσίλιες και στο χωροφύλακα χαμπέρι». Έχει υποχρέωση να πάρει ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η πολυγλωσσία είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τ’ άλλα περί διαστρεβλώσεων των δηλώσεων των στελεχών του κλπ είναι υπεκφυγές.

Αν ο ίδιος ενοχλείται απ’ τη σπέκουλα τότε οφείλει να παίρνει σαφείς θέσεις για να μη μπορεί να κάνει σπέκουλα σε βάρος του. Αν πάλι δεν μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά προκύπτει ως συμπέρασμα απ’ το παρασκήνιο των Καννών τότε τρία τινά συμβαίνουν.

Πρώτον ή είναι ανίκανοι να καταλάβουν, δεύτερον, ή καταλαβαίνουν καλά και ψεύδονται συνειδητά εξαπατώντας πρώτα απ’ όλα τους ψηφοφόρους τους και κατ’ επέκταση το σύνολο του ελληνικού λαού ή τρίτον στην Κουμουνδούρου έχουν κρυφή ατζέντα και την κρύβουν.

http://185.25.21.92/POLITIKE/paizoun-me-ti-fotia-kai-ti-spekoula-sto-suriza/


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: