Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Α.ΔΡΟΥΓΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ - ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ....ΠΤΗΣΕΙΣ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ/ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ./ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ....ΠΤΗΣΕΙΣ.../ΜΕΡΟΣ Α.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ , ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ(ΜΟΣΧΑ-ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΡΟΣΤΟΒ Ο ΝΤΟΝ ), ΙΡΑΝ (ΤΕΧΕΡΑΝΗ), ΣΥΡΙΑ (ΔΑΜΑΣΚΟΣ), ΛΙΒΑΝΟ (ΒΗΡΥΤΟΣ) ΚΑΙ ΑΤΤΑΛΕΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ.

2)ΕΠΙΛΕΟΝ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ WAGNER ME ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΙΡΑΦΛΟΡΕΣ, ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ", ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΠΑΡΝΤΙΝΟ ΛΟΠΕΖ.

3)ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ, Η ΚΙΝΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΣΥΡΙΑ, Η ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, Η ΒΟΛΙΒΙΑ, Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ, Η ΚΟΥΒΑ, Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Η ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.. ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ 68 ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ/ΩΚΕΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ.

4)Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ/ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ . ΑΠΟ ΕΚΕΙ -ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ-ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟMIO CIUDAD DEL ESTE ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ, , ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ/ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΛΙΒΑΡ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΑΔΟΥΡΙΟ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ IL-96RA-96019. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΖΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΓΕΒΓΕΝΙ ΖΑΜΠΑΕΦ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΜΠΛΟΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ(ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ). Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ.

5)ΣΤΙΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ., ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΕΝΑ ΜΠΟΙΝΓΚ 777 ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΙΝΓΚ 757 ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NORDWIND ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΝΟΥΚΟΒΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ/ΗΑΕ-ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΑΝΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 20 ΤΟΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ/ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΔΟΛ ΣΤΑ ΗΑΕ., ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙ ΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.. ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΕΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ.. ΤΑ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΩ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΕ ΜΟΣΧΑ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΒΝΟΥΚΟΒΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΡΕΤΡΟΥ ΠΟΥΚΕ ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ(28 ΙΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΩΡΑ). ΜΕΤΑ ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΡΩΣΚΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΑΠOΓΕΙΩΘΗΚΑΝ , ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΡΕΜΕΤΕΒΟ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΟΓΟΙ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΙR-MADURO/ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣ/MEΡΟΣ B

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ , ΗΣΑΝ ΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ, ΤΑΡΕΚ ΕΛ ΑΙΣΑΜΙ(ΣΥΡΙΑΚΟ-ΛΙΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΝΟΥΕΛ ΚΟΥΕΒΕΝΤΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΑΔΟΥΡΟ.ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ PDVSA. ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ YV 3360 ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΙΡΑΝ , ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΜΕ ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ.ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

2)ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΕΒΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ , ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ-ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ- ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ , ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ , ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΑΒΩΝΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ROSNEFT-GAZPROM
.Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.

3)Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERPOL ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΟΥΛΑ , ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΟ ΜΑΡΑΚΑΙΜΠΟ.(ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ "Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ", ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΙΒΑΝΕΖΟΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΟ ΝΗΣΙ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ". ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΡΑΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΡΙΝΟΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ , ΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018.. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

4)ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΣΤΑΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΧΟΡΧΕ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΧΟΡΧΕ ΑΡΕΑΖΑ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΝΕΣΤΡΟ ΒΙΛΕΓΚΡΑΣ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΚΩΝ ΝΕΣΤΩΡ ΡΕΒΕΡΟΛ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΙΛΙΑΣ ΖΙΑΒΑ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΣΤΡΟ ΣΟΤΕΛΝΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΒΟΛΙΒΑΡΙΑΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΠΑΝΤΡΙΝΟ ΛΟΠΕΖ.

5)ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΗΤΟΙ ΟΙ ΣΤΕΛΑ ΛΟΥΓΚΟ, ΚΑΡΙΛ ΜΠΕΡΘΟ, ΚΑΙ ΑΡΛΕΝ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΟ 9 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΒΕΛΙΝ ΒΑΣΚΕΣ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΕΛΣΥ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΑΡΕΑΖΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΕΠΙ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΟ Α/Δ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ")/ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ" SOMOS"(ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΒΙΣΤΑΣ ), ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ""ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ" , ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΙΠΟΛΙΤΟ ΑΜΠΡΕ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ/ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΟ/ΜΕΡΟΣ Γ

Ο ΜΟΡΑΛΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ,ΕΝΩ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΓΙΑΝΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΒΟΛΙΒΙΑ-ΙΡΑΝ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ/ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΕ ΠΛΕΟΝ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ(ΜΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ Δ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2018) ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 10-2-2019. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΟΡΧΕ ΑΡΕΑΖΑ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ/ΕΔΡΑ ΟΗΕ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ 3 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΠΡΕΣΒΗ ΒΑΣΙΛΙ ΝΕΒΕΝΤΖΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΣΑΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΦΕΛΙΞ ΠΛΑΣΕΝΤΖΙΑ , ΚΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΟΝΚΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΔΟΥΡΟ-ΑΡΕΑΖΑ. ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.

2)ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΕΑΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΒΡΩΦ , ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΧΕΤΙΝΙΝ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΙΔΕ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΗ-ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.. ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ . Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...". Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ."(ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ).

3)Ο ΛΑΒΡΩΦ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.." Η ΜΟΣΧΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ"

4)ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣ.

5)ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΟΙΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΚΑΙ ΡΟΧΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ.ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΛΑΠΑΖ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΙΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ, ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ.

ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ/ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ/ΜΕΡΟΣ Δ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΠΧ Η PRESS-TV ΤΟΥ ΙΡΑΝ ME THN HISPAN -TV.

2)ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ RORAIMA ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΙΑΝΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ 11 ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ.Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ CONVIASA ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΕΧΕΡΑΝΗ/ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΧΡΑΜΠΑΝΤ ΜΕ ΚΑΡΑΚΑΣ/ΑΕΡΟΔΡΟΝΙΟ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ.
ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΛΑΠΑΖ ΣΤΗΝ ΒΟΛΊΒΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΝΑΝΩΝ.

3)ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ-ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ.

4)ΙΡΑΝΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ"ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ". ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ , Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΔΙΕΘΕΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑΣ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ/ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ. ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΙΡΑΝ-ΒΟΛΙΒΙΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΠΑΖ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΚΡΙΣΜΠΙΛΙ ΓΚΟΝΣΑΛΒΕΣ.

5)ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΠΕΡΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΕΣΤΩΡ ΡΕΒΕΡΟΛ/ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ /ΣΤΡΑΤΟΥ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΑΣΤΡΟ ΣΟΤΕΛΝΤΟ/ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΑ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΟΥΙΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΕΝΤΙΝΑ ΚΑΙ .Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΟΥΙΣ ΜΟΡΤΑ/ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ.

6)ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2018 ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥΠΟΛΕΦ-160 , ΕΝΑ ΙΛΙΟΥΣΙΝ-62 ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΑΝΤΟΝΩΦ-124 ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΚΟΥΕΤΙΑ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ. ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ , ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.

7)ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΡΩΣΟ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ-ΚΑΡΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟ Ι ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣ, ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ , ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

***



Α.ΔΡΟΥΓΟΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ. /ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΨΙΝΑ 4 ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ.
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ...ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ .
«Μονάδα Βάγκνερ»: Οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι μισθοφόροι που ανέλαβαν την προστασία του Μαδούρο
Μέλη της περίφημης ομάδας μισθοφόρων «Βάγκνερ» φέρονται να είναι οι περίπου 100 κομάντος που έφθασαν στη Βενεζουέλα με μεταγωγικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μεταδίδουν διεθνή think tanks που ειδικεύονται σε θέματα στρατηγικής
Αρχικά η ομάδα αποκαλούνταν «Σλαβικό Σώμα» και είχε ηγέτη τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.α μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πρόκειται για σκληροτράχηλους πολεμιστές, εκπαιδευμένους στις πιο ακραίες συνθήκες. Εκτελούν στο έπακρο πάσης φύσεως αποστολές. Ανταρτοπόλεμο, καταδρομικές και αμφίβιες επιχειρήσεις, πτώσεις με αλεξίπτωτο κ.α.
Η αποτελεσματικότητά τους στις αποστολές που έφεραν εις πέρας στη Συρία και στην Ουκρανία εκτόξευσαν στα ύψη τη δημοτικότητά τους.
Η μονάδα και η βάση της
Αρχικά η ομάδα αποκαλούνταν «Σλαβικό Σώμα» και είχε ηγέτη τον απόστρατο αντισυνταγμαtάρχη Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στην στρατιωτική βάση της 10ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Κατασκοπίας βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βάση εκπαίδευσης της μονάδας, η οποία πλέον επεκτείνεται και στο τομέα της ασφάλειας, υπογράφοντας συμβόλαια με πολυεθνικές εταιρείες ή ακόμα και με κυβερνήσεις.
Εκεί βρίσκονται τα «Γραφεία Στρατολογίας» και «Ασφαλείας», το πεδίο βολής και ο στίβος μάχης, καθώς και πολλά άλλα κτίρια, την χρήση των οποίων η δημοσιογραφική έρευνα, δεν μπόρεσε να διακριβώσει. Οι επικεφαλής εκπαιδευτές έχουν τα προσωνύμια «Ρους» και «Ασιάτης». Ο πρώτος στο παρελθόν χρημάτισε Ειδικός Εντεταλμένος ανακριτής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και ο δεύτερος ήταν χωροφύλακας στην Κριμαία μέχρι το 2014.
Στον θυρεό της μονάδας «Βάγκνερ» αναγράφεται η φράση «Για την Σημαία και τον Σταυρό».
Στα πεδία των μαχών
Η πρώτη επιχείρησή της ήταν ο αφοπλισμός των ουκρανικών μονάδων στην Κριμαία το 2014. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Τον Οκτώβριο του 2015 η μονάδα αυτή μεταφέρθηκε στη Συρία όπου είχε και τα πρώτα της θύματα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της ρωσικής αεροπορικής βάσης.
Οι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας το 2016 από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες του ISIS, ενώ τα θύματα που είχε για το διάστημα από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016 ήταν 32 νεκροί και περίπου 80 βαριά τραυματισμένοι οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Ρωσίας και παρέμειναν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις επιχειρήσεις στη Συρία το διάστημα 2015-2016, η εκπαίδευση που γινόταν στο Μόλκινο ήταν δίμηνης διάρκειας και οι εκπαιδευόμενοι είχαν στη διάθεσή του πολεμοφόδια σε απεριόριστο αριθμό, συμπεριλαμβανομένων και των πανάκριβων αντιαρματικών βλημάτων.
Στην Συρία είχαν στην διάθεσή του τεθωρακισμένα Τ-72, συστήματα ΒΜ-21 «Grand», πυροβόλα 112 χιλιοστών D-30. Το οργανόγραμμα την άνοιξη του 2016 περιλάμβανε 2349 στρατιωτικούς, χωρισμένους σε τέσσερις λόχους ανιχνευτών, ομάδες διοίκησης, μία ίλη τεθωρακισμένων, μια μεικτή ομάδα πυροβολικού, μονάδες διοικητικής υποστήριξης και μονάδες καταδρομών.
Μέχρι και το τέλος του 2016 οι μισθοί καταβάλλονταν κανονικά. Το ίδιο και τα παράσημα με τα μετάλλια. Στο τέλος της άνοιξης, η επιχείρηση σταμάτησε.
Στα τέλη του 2016, η μονάδα άρχισε ξανά τις στρατολογίες και τις ανακλήσεις από την «εφεδρεία» μόνο που αυτή τη φορά, η αποστολή ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών της Συρίας.
Η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε στις αρχές του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Βασικός στόχος της αποστολής αυτής ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών στην ευρύτερη περιοχή της Παλμύρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί κυμαίνονται από 40 έως 60, ενώ οι τραυματίες φέρονται να είναι διπλάσιοι. Σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν στη ρωσική εφημερίδα RBK αλλά και σε εκθέσεις της Conflict Intelligence Team.
Ωστόσο, ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις, στην Συρία παρέμεναν μονάδες διοικητικής υποστήριξης, καθώς επίσης και μονάδες στρατιωτικών συμβούλων οι οποίοι συμμετείχαν σε τοπικού χαρακτήρα μάχες, όπως η ορεινή Λατάκια και οι πετρελαιοπηγές στις περιοχές του Σαέρ και στο Χαλέπι.
Αόρατοι πολεμιστές
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, οι ρωσικές απώλειες στη Συρία το 2017 ήταν δέκα στρατιωτικοί. Ωστόσο, το Reuters επιμένει πως τους πρώτους επτά μήνες του 2017 οι ρωσικές απώλειες πλησιάζουν τις 40. Η δημοσιογραφική ομάδα που ερεύνησε την υπόθεση επιβεβαίωσε τις απώλειες αυτές μιλώντας με συγγενείς, φίλους και τοπικούς αξιωματούχους από τις γενέτειρες των θυμάτων και επιμένει πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά τους πραγματικούς αριθμούς, στο βαθμό που έχει πληροφορίες για ταφές θυμάτων σε ανώνυμους τάφους και μέσα σε γενική, επιβεβλημένη σιωπή.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: