Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο Θίασος…

 Βγαίνουν και αρθρογραφούν τελευταία, σε σοβαρές εφημερίδες και δικτυακούς ιστότοπους διάφοροι γνωστοί και λιγότερο γνωστοί – «ειδικοί», καθηγητές, «σύμβουλοι» – υποστηρίζοντας το ίδιο πράγμα:
Ότι με την Τουρκία είμαστε «καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε»! Άρα, πρέπει να συζητήσουμε κάποτε τις «διαφορές» μας. Και να τις «λύσουμε με διαπραγματεύσεις, αλλιώς μπορεί να οδηγηθούμε σε πόλεμο». Κι επειδή ο πόλεμος είναι γενικά κακό πράγμα (άσε που… «δεν μας παίρνει κι όλα»), γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις είναι «μονόδρομος».
Κι όσοι διαφωνούν, λέει, είναι «ακροδεξιοί», «θερμοκέφαλοι» και «ανεύθυνοι εθνικιστές»…
(Κάποιοι απ’ όσους τα λένε αυτά, εσχάτως, προέρχονται κι από τις Ένοπλες Δυνάμεις!)
Πρόκειται για ένα αληθινό θίασο κωμικών, οι οποίοι, όμως, ανεβάζουν (εθνική) τραγωδία
Αυτά όλα έχουν απαντηθεί πολλές φορές και επαρκώς…
Ενδιαφέρον εδώ έχουν δύο πράγματα:

–Πρώτον είναι απόψεις εκτός θέματος! Μιλάνε ως να μην καταλαβαίνουν καθόλου το πρόβλημα που πραγματικά αντιμετωπίζουμε ως χώρα…
–Και δεύτερον, επειδή δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα «εντός θέματος» (για το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε), απλώς απαξιώνουν όσους διαφωνούν μαζί τους.
Είναι σύνηθες στους λαϊκιστές (γιατί πρόκειται περί κλασικού λαϊκισμού) να στρεβλώνουν το πρόβλημα που θέλουν να απαντήσουν και να στιγματίζουν όσους διαφωνούν μαζί τους!
Επειδή δεν αντέχουν το διάλογο, εμφανίζουν τους διαφωνούντες περίπου ως… «τέρατα»!
* Είναι, λοιπόν, εκτός θέματος: Το πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία ΔΕΝ το δημιουργούν οι… Έλληνες «εθνικιστές». Αλλά οι επεκτατιστές Τούρκοι!
Δεν δημιουργείται, επειδή η Ελλάδα έχει «επιθετική» συμπεριφορά εναντίον της Τουρκίας. Αλλά επειδή η Τουρκία έχει – διακηρυγμένη πλέον – «αναθεωρητική» πολιτική εναντίον γειτόνων της. Κυρίως της Ελλάδας και της Κύπρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: