Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Σάλος με το πρωτοσέλιδο της Αυγής -ΝΔ: Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου


Σάλο προκαλεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που εικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο «Δεν είναι αθώοι».


Το προκλητικό και ανιστόρητο πρωτοσέλιδο επιχειρεί να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ. Τιτλοφορείται μάλιστα με το συλλογικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αγκαλιάστηκε από όλον τον δημοκρατικό κόσμο, πέραν των κομμάτων.

Κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».

Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού κόμματος

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς.

Αντίθετα, προ μιας εβδομάδας, η Εφημερίδα των Συντακτών, είχε φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες των εν ενεργεία πολιτικών αρχηγών, καθώς και του κ. Σαμαρά, παραθέτοντας και δηλώσεις τους, με τίτλο που αναφερόταν στο «Τείχος της Δημοκρατίας» έναντι της Χρυσής Αυγής.

«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου

Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακομη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν ολο και περισσότερο οτι η θέση τους είναι στο περιθώριο», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το φύλλο της Αυγής που κυκλοφορεί την Κυριακή:

 Γεωργιάδης για πρωτοσέλιδο ΑΥΓΗΣ: Είναι χυδαίο-ΒΙΝΤΕΟ


Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή χαρακτηρίζει τη σημερινή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε η Αυγή πήρε ένα σύνθημα που αφορούσε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τον κομματικοποίησε «και υπονοεί ότι χρειαζόμαστε ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτό δεν είναι δείγμα ήθους είναι δείγμα ανηθικότητας και παντελώς απαράδεκτο, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή επί Σαμαρά πήγε φυλακή και επί Τσίπρα αποφυλακίστηκε ενώ όταν χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο χυδαίο και απέλπιδα προσπάθεια να καπελωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων Κοντονή, που σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της Αυγής και στα social media:

Κι έγινες, αντί για φως μου, ο περίγελως τού κόσμου...

Posted by Χρήστος Α. Χωμενίδης on Saturday, October 10, 2020

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ( ή καταλαβαίνει;) η Αυγή είναι ότι αυτό το σύνθημα που επωαστηκε και μεταβολιστηκε μέσα στην...

Posted by Andreas Petroulakis on Saturday, October 10, 2020

Μεγάλη ντροπή και ατιμία. Το αυριανό πρωτοσέλιδο της Αυγής χρησιμοποιεί για τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά το σύνθημα...

Posted by Vasso Kindi on Saturday, October 10, 2020

Το αυριανό πρωτοσέλιδο της Αυγιανής δεν είναι τίποτα παραπάνω από την γραφιστική απεικόνιση της χυδαιότητας του Τσίπρα. Ο οποίος όπου να' ναι θα μας τελειώσει κι από "ηγέτης".

Posted by Antypas Karipoglou on Saturday, October 10, 2020

Το πιό εμετικό πρωτοσέλιδο που έχω δει στην ΑΥΓΗΑΝΗ. Για όσους δεν είχαν ακόμα πειστεί ότι είναι απλά παλιάνθρωποι και αντίγραφα του Στέφανου Χίου.

Posted by Stratis C. Grammatidis on Saturday, October 10, 2020

- Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως ΣΥΡΙΖΑ ετσι οπως εξελίχθηκε το θέμα της ΧΑ. - Το χειρότερο είναι όλα αυτά που αποκάλυψε ο...

Posted by Makis Provatas on Saturday, October 10, 2020









Δεν υπάρχουν σχόλια: