Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ για να τερματίσουν κατάληψη. Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους προσαχθέντες


Σε έφοδο μέσα στον χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκειμένου να διαλύσουν τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σε 31 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την αστυνομική επιχείρηση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Δευτέρας...Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους προσαχθέντες

Την κατάληψη πραγματοποίησαν από το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ανήκουν σε ελευθεριακά σχήματα και στο σχήμα των ΕΑΑΚ, από τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών.

Στη συνέχεια, ο πρύτανης του ΑΠΘ επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα από το πρωί και για την παρεμπόδιση των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασίας τους. «Η προστασία της εργασίας συνιστά συνταγματική επιταγή, όπως και η ελευθερία στη διδασκαλία. Η προσήλωσή μας στη νομιμότητα και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Η απεργία είναι σεβαστή, όπως και κάθε ειρηνική διαμαρτυρία. Αυτά είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας και είναι απόλυτα σεβαστά και πλήρως κατοχυρωμένα εντός του Πανεπιστημίου, όπως και οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Όμως η βία και η απειλή χρήσης βίας, όπως και φθορά δημόσιας περιουσίας για την προώθηση οιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, ακόμη και των πιο δίκαιων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: