Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Οι σοσιαλψεκασμένοι και ο Πρόεδρος Μπάιντεν


Διάφοροι σοσιαλψεκασμένοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν τη δήλωση Μπάιντεν σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων κατά του covid 19 ως (ούτε λίγο ούτε πολύ) θρίαμβο των σοσιαλιστικών ιδεών απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα!


Ουδεμία έκπληξη.


Οι ταλαιπωρημένες στα κατσάβραχα της κρατικής οικονομίας αριστεράντζες προσπαθούν για μία ακόμα φορά να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους, υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος τάσσεται υπέρ της κατάργησης του συστήματος των πατεντών (IP) γενικώς!

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι:Οι πατέντες έχουν μέχρι σήμερα λειτουργήσει ως αξεπέραστο κίνητρο για τους μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, ώστε να επενδύουν στην έρευνα πολλά δις. που μέχρι σήμερα μας έχουν εξασφαλίσει υγειονομική προστασία από τρομερές ασθένειες.
Η κατάργησή τους θα λειτουργούσε μόνο ως αντικίνητρο για τους τεράστιους φαρμακευτικούς οργανισμούς να επενδύουν και να επανεπενδύουν τα κέρδη τους, ώστε να μπορούν να παράγουν όσα δεν μπορούν να παράγουν οι κρατικές δομές στην κοινωνία της ιδιωτικής οικονομίας, της ελεύθερης αγοράς
Αυτό το αντικίνητρο θα το πλήρωνε ίσως πολύ ακριβά ολόκληρος ο πλανήτης στην επόμενη πανδημία, όποτε και αν αυτή προέκυπτε.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) έχει από το 1990 προβλέψει την δυνατότητα επείγουσας αδειοδότησης σε περιπτώσεις που απειλείται η δημόσια υγεία, χωρίς να παραβιάζονται οι πατέντες (IP rights) με την TRIPS agreement https://www.wto.org/english/res_e/publications_e/ai17_e/trips_art31_oth.pdf
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και άλλοι ηγέτες έχουν πριν από τον Πρ. Μπάιντεν τοποθετηθεί υπέρ της αγοράς των πατεντών των anti-covid εμβολίων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η μόνη διαδικασία εξαίρεσής τους από τον χρόνο ισχύος των πατεντών μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο του WTO. https://www.skai.gr/news/politics/protasi-mitsotaki-mosialou-meso-faz-koini-eyropaiki-agora-tis-patentas-gia-emvolia-kai-t
 
Οι σοσιαλψεκασμένες αριστεράντζες συσκοτίζουν επίτηδες αυτήν την πραγματικότητα γιατί δεν τολμούν να υποστηρίξουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στην ιδιωτική οικονομία και ότι δεν ζητούν την αγορά των πατεντών αλλά τον εξαναγκασμό των εταιρειών να τις παραδώσουν στις κυβερνήσεις χωρίς αποζημίωση!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχουν δεκάδες φορές μέχρι σήμερα ζητήσει την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας επαναστατικώ δικαίω. Ζήτησαν δηλαδή από την δημοκρατική κυβέρνηση να παραβιάσει το Σύνταγμα και όχι να εφαρμόσει την υπάρχουσα συνταγματική μέριμνα της επίταξης σε περιπτώσεις απειλής της δημόσιας υγείας, που προβλέπει αποζημίωση των επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν λοιπόν ζητά την άρση της πατέντας μόνο για τα αντι-covid19 εμβόλια που θα επιτρέψει την αγορά των πατεντών από τις κυβερνήσεις, αποζημιώνοντας τις εταιρείες γιατί στον δυτικό κόσμο της δημοκρατίας και της ευημερίας αυτός είναι ο τρόπος μας.

Ο τρόπος του ιδεολογικού θιάσου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ είναι φυσικά διαφορετικός.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνουμε; 

 

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις πατέντες των εμβολίων




Δεν υπάρχουν σχόλια: