Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

To Ισραήλ σε κατάσταση γενικευμένου συναγερμού – Εκατοντάδες οι επιθέσεις με ρουκέτες (εικόνα – βίντεο)


Το Ισραήλ βρίσκεται σε γενικευμένου συναγερμού με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων εναντίον στόχων στο έδαφος του. Ο ισραηλινός στρατός έχει καταμετρήσει εκατοντάδες επιθέσεις με ρουκέτες. Δεκάδες εξ αυτών αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περισσότερες από 500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το βράδυ της Δευτέρας προς το ισραηλινό έδαφος, από διάφορες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της.

Η παρακάτω εικόνα που δημοσίευσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), δείχνει τα σημεία στην επικράτεια όπου έχουν ηχήσει συναγερμοί τα τελευταία 30 λεπτά.


Εντυπωσιακό είναι επίσης και το παρακάτω αμοντάριστο βίντεο με αναχαιτίσεις πολλών ρουκετών από το σύστημα Iron Dome, πάνω από το Τελ Αβίβ

ptisidiastima.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: