Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Μ. Χρυσοχοΐδης: 117 σκληροί κακοποιοί είναι εκτός φυλακής λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου


Στο γεγονός ότι μόνο στην Αττική κυκλοφορούν ελεύθεροι 117 κακοποιοί χρησιμοποιώντας την τελευταία διετία τις ευεργετικές ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου στάθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχΐδης τονίζοντας ότι  επαναλαμβάνουν εγκληματικές πράξεις και παρατηρείται ανακύκλωση της εγκληματικότητας
.

Όπως υποστήριξε στη Βουλή, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση για την εγκληματικότητα ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην υπόθεση δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα είπε:Tις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται»
«Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά βίας εκτίμησε ότι με βάση τα στοιχεία δεν προκύπτει αύξηση της εγκληματικότητας. Αντίθετα, όπως είπε έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας. «Σύμφωνα με τα στοιχεία στο πεντάμηνο 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μια μείωση από 10 έως 40%» υποστήριξε.

liberal.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: