Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμοί: Σταματά το AstraZeneca για τους κάτω των 60 – Κανονικά η δεύτερη δόση



Για την πορεία και τη στρατηγική της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας δράσης του EMA για την αντιμετώπιση της πανδημίας περί αποφυγής του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών, ενημερώνουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Στην παρούσα φάση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση με AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου,τονίζοντας ότι οι συστάσεις μπορεί συνεχώς να επικαιροποιούνται.

Για τη 2η δόση παραμένει η σύσταση για AstraZeneca, σε όσους έχουν κάνει με αυτό το εμβόλιο την πρώτη, δεδομένου ότι ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά σπάνιος: 1,3 περιστατικά θρόμβωσης ανά 1 εκατομμύριο δόσεις. Εξαιρούνται τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες, όπως θρομβώσεις, ή ειδικά ιατρικά προβλήματα

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca πολίτες άνω των 30 ετών και συνολικά έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, τρία εκ των οποίων θανατηφόρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: