Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνονται έργα στην Ακρόπολη


Αγγελική Κώττη

Δεν μπορούν να βρουν θέματα για αντιπολίτευση, συκοφαντούν τη χώρα μας. Ακόμα μια απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά να δημιουργήσει ζήτημα με τα έργα στην Ακρόπολη των Αθηνών, έπιασε πάτο. Αν και έφτασαν ως την UNESCO fake news από διάφορες συνδικαλιστικού χαρακτήρα πηγές, μια συζήτηση με το υπουργείο Πολιτισμού που έγινε τον περασμένο μήνα, άρκεσε για να μπουν τα πάντα στη θέση τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιμένει να τραβάει τις διαστρώσεις από τα… μαλλιά προκειμένου να αποδείξει πως η Ακρόπολη… τσιμεντώθηκε.

Δεν κατάφεραν να εκδοθεί απόφαση κατά της χώρας μας στη διάσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κίνα, αυτό όμως δεν τους σταματά. Αφού το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε την UNESCO επειδή δεν ασχολήθηκε, τώρα, η Σία Αναγνωστοπούλου ανακάλυψε ρεπορτάζ ξένων δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διεθνής οργανισμός έχει προβλήματα με τη χώρα μας. Αν είχε βέβαια προβλήματα θα είχε ενημερώσει πρώτη την Ελλάδα και θα είχε βγάλει ψήφισμα. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Ακόμα μια φορά, η «είδηση» έπεσε στον «κουβά».

«Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ και της τομεάρχου Πολιτισμού του δεν έχει τέλος» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. «Διασύρουν διεθνώς τη χώρα χρησιμοποιώντας ψεύδη και κατασκευασμένες ‘ειδήσεις’. Χρησιμοποιούν το όνομα της UNESCO για να στηρίξουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων και  πολιτικής ηγεσίας, είναι σε συνεχή συνεργασία με την UNESCO, για όλα τα θέματα που αφορούν στα εγγεγραμμένα μνημεία της χώρας μας στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης και της Ακροπόλεως.»
Το Liberal.gr έχει γράψει για την προσπάθεια που έκαναν διάφοροι στην UNESCO. Επιστολές και ενημέρωση από συγκεκριμένο φορέα, έφεραν τον περασμένο μήνα  τη χώρα μας, ατύπως, στη θέση του κατηγορουμένου. Επιστήμονες και διοικητικά στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας απάντησαν με σοβαρότητα, στοιχεία και υπευθυνότητα, σε σχετική τηλεδιάσκεψη με στελέχη του διεθνούς οργανισμού, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι καθόλου έτσι και πως ασκείται ένα μικροκομματικό παιχνίδι εναντίον της πατρίδας μας.

Μια τρύπα στο νερό κατάφεραν λοιπόν οι επίδοξοι «Ελγίνοι» οι οποίοι υιοθετώντας  άκριτες όσο και ψευδείς θέσεις που διασπείρονται τόσον καιρό, πίστευαν πως η UNESCO θα… επιπλήξει την χώρα μας για τα έργα στην Ακρόπολη. Βεβαίως, όσο δεν συμμαζεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, που δημιουργεί, υποκινεί και συδαυλίζει τα απαράδεκτα fake news, δεν πρόκειται να σταματήσει η κατασυκοφάντησή μας.

«Δεν θυμάμαι  να έχει καταβληθεί ποτέ τέτοια συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους μιας πολιτικής παράταξης με συνεχή fake news προκειμένου να διαβληθεί η αξιοπιστία της χώρας, των Υπηρεσιών και των στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων σε έναν διεθνή Οργανισμό. Κάποιοι δεν διστάζουν στον βωμό προσωπικών και ενδεχομένως σεβαστών επιστημονικών αντιπαραθέσεων, να διασύρουν τη χώρα διεθνώς με ψευδή στοιχεία και πάντοτε στο παρασκήνιο.»  Αυτά είπε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πλην, ως φαίνεται, εις ώτα μη ακουόντων.

Δύο είναι οι αιχμές των δοράτων για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτό τον καιρό. Τα έργα στην Ακρόπολη, που εντάσσονται πλέον και στο Ταμείο Ανάκαμψης και ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενός έργου που πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του, δεν θέλουν όμως να γίνονται έργα. Αν το πετύχουν, ευθύνη δεν θα έχουν μόνο αυτοί, αλλά και η κυβέρνηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: