Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΚΥΣΕΑ για έκτακτες κρίσεις αύριο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr
Ανανέωση, 20:25

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές του www.defencenet.gr, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ. Γράψας δεν έχει υποβάλλει παραίτηση και δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κατά συνέπεια, οι αυριανές κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, υπό αυτήν την άποψη, θα διεξαχθούν υπό κανονικές συνθήκες.

Πάντως, το όλο ζήτημα έχει σαφώς ιδιαιτερότητα καθώς δείχνει να διαιωνίζεται μία "ανωμαλία" που είχε ξεκινήσει λόγω εκλογών πριν από δύο χρόνια με την μετακίνηση του τότε Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Π.Χηνοφώτη, στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. και την αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τέσσερις μήνες πριν την θεσμική ημερομηνία του Δεκεμβρίου για τον Α/ΓΕΕΘΑ και του Φεβρουαρίου για την λοιπή ηγεσία.

Οπωσδήποτε είναι προς διερεύνηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να αλλάξει εσπευσμένα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι σε τέσσερις μήνες όπως επιβάλεται θεσμικά (έστω και ο καινούριος νόμος το επιτρέπει, από τυπικής άποψης).

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρεαν κυβερνητικές πηγές ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας αντικαθίσταται από τον μέχρι τώρα Α/ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.

Ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας, αρχηγός ΑΤΑ (Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας) γίνεται Α/ΓΕΑ, ενώ ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος πρόκειται να αναλάβει αρχηγός ΓΕΣ.

Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Πατσαντάρας αναμένεται να αναλάβει αρχηγός ΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: