Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Γιατί δε διατάχθηκε η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών να απελευθερώσει το M/V MARAN CENTAURUS;

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η γενικότερη ευθυνόφοβη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ανάληψη επιχειρήσεων ενώ κινδυνεύουν οι ζωές Ελλήνων πολιτών. Η απάθεια και η έλλειψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΕΘΑ καταντά εξοργιστική όταν δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεχίζει να ενεργεί υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.
Το δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία M/V MARAN CENTAURUS παρέμεινε θύμα πειρατείας από 9 οπλισμένους Σομαλούς για δύο ολόκληρους μήνες αλλά η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού αρκέστηκε στη διακριτική παρακολούθηση και στη παράδοση των λύτρων αντί να σχεδιάσει και εκτελέσει αποστολή απελευθέρωσης των ομήρων και ανακατάληψης του πλοίου. Θα ήταν περιττή βέβαια οποιαδήποτε αναφορά στο ηθικό των ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) όταν έχουν εκπαιδευτεί και είναι πλήρως εξοπλισμένοι για την ανάληψη τέτοιων αποστολών.
Τι θα συνέβαινε αν στη θέση των 9 ομήρων Ελλήνων ναυτικών βρισκόταν κάποιοι γόνοι της υψηλής κοινωνίας σε ένα κρουαζιερόπλοιο στη μέση του Αιγαίου; Θα διαπραγματευόμασταν τις ζωές τους για δύο μήνες;

Πηγή: strategy-geopolitics


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: