Μέχρι σήμερα η διοικητική διαίρεση της χώρας βασιζόταν στο Νομό. Μάλιστα ο θεσμός του εκλεγμένου Νομάρχη, είναι σχετικά πρόσφατος. Μην ξεχνάμε ότι παλιότερα οι μόνοι αιρετοί τοπικοί άρχοντες ήταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
Άσχετα με το γεγονός ότι ο αιρετός Νομάρχης ήταν ένα διακοσμητικό στοιχείο, εντούτοις η βασική μονάδα της διοικητικής διαίρεσης της χώρας ήταν ο Νομός.
Η διοικητική διαίρεση με βάση τους νομούς, ακόμα και με εκλεγμένους νομάρχες, δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα ή οποιονδήποτε φόβο για εμφάνιση αποσχιστικών βλέψεων ή τάσεων ή ακόμα και μειονοτικά προβλήματα. Όμως με το τωρινό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την διοικητική διαίρεση της χώρας σε περιφέρεις με εκλεγμένους και ισχυρούς Περιφερειάρχες, που θα χειρίζονται μείζονα ζητήματα και μεγάλα κονδύλια, τα πράγματα γίνονται διαφορετικά.
Ταυτόχρονα η ελληνοποίηση τόσων χιλιάδων λαθρομεταναστών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι ή Αλβανοί, δημιουργεί τον κίνδυνο επιλεκτικής μεταφοράς των εκλογικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Έτσι, υπάρχει για παράδειγμα μια πιθανότητα, στην ενιαία Περιφέρεια της Θράκης να παρουσιαστεί μουσουλμανική παράταξη η οποία μπορεί να μην κερδίσει φυσικά την Περιφέρεια, μπορεί όμως να συλλέξει ένα ισχυρό ποσοστό, τέτοιο που ίσως να αρχίσει να δημιουργεί μειονοτικά ή αποσχιστικά προβλήματα στη Θράκη ή ακόμα και ισχυρό μουσουλμανικό κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων.
Και μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία καραδοκεί.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σκέψη της κυβέρνησης.
Δεν το έλαβε άραγε αυτό υπόψη της; Η Δημοκρατία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αντίθετα ο συγκεντρωτισμός υπήρξε πάντα αιτία πολλών δεινών.
Το απαγορευτικό όριο του 3% μας μάρανε. Αυτό δεν μας νοιάζει;;
Τόσα χρόνια η ανεπίσημη προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος μας έλεγε ότι δεν πρέπει να καταργήσουμε το όριο του 3% που απαγορεύει νέα και υγιή κόμματα να μπουν στη Βουλή, επικαλούμενη τον κίνδυνο δημιουργίας μειονοτικών κομμάτων.
Τώρα άραγε, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος κίνδυνος με τις Περιφέρειες;;
Βέβαια, η αλήθεια για το απαγορευτικό όριο του 3% είναι πως αυτό έγινε και υπάρχει για να αποκλείει το σάπιο πολιτικό σύστημα να μπουν στη Βουλή νέες και ακηδεμόνευτες πολιτικές φωνές της κοινωνίας και όχι φυσικά για άλλους λόγους.
hassapis
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου