Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Απέραντο αστυνομικό δελτίο έγινε η Ελλάδα

Δύο ληστείες, η μια με ομήρους, και η άλλη με έναν σοβαρά τραυματία, με το καλημέρα της εβδομάδας και πολλά άλλα περιστατικά (ληστείες, φόνοι, κ.ο.κ.) δίνουν σήμερα το στίγμα της επικαιρότητας στη χώρα μας. Ιδού τα κυριώτερα γεγονότα, όπως τα κατέγραψε το ΑΠΕ...

Αθήνα, Ελλάδα 23/08/2010 20:13 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
Ο ένας από τους τρεις δράστες της απόπειρας ληστείας στον Πειραιά, κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Κύπρο

Για ανθρωποκτονία στην Κύπρο είναι καταζητούμενος ο ένας από τους τρεις δράστες της απόπειρας ληστείας στον Πειραιά κατά την οποία κρατήθηκαν όμηροι 18 υπάλληλοι της Τράπεζας. 

    Σύμφωνα με την Αστυνομία εναντίον του 33χρονου δράστη που κρατούσε ομήρους υπάρχει ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Κύπρου για ανθρωποκτονία.

    Εξετάζεται εάν εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες πράξεις οι τρεις δράστες που είναι ηλικίας 43, 33 και 24 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες ένα πιστόλι τοκάρεφ, ένα πιστόλι των 22 mm , τρεις γεμιστήρες και 17 φυσίγγια.

Τρίπολη- Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, με έναν σοβαρά τραυματία, στη Μεγαλόπολη. Ένοπλη ληστεία, με έναν σοβαρά τραυματία, σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, και αφαίρεσαν άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό από τα ταμεία. 

    Βγαίνοντας από την τράπεζα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν πολίτη που τούς έκλεισε τον δρόμο.

    Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης κι από εκεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών.

Ιωάννινα – Σύλληψη αλλοδαπών για ληστείες

Στο Κάστρο Ιωαννίνων, δύο Ρουμάνοι, 29 και 23 χρόνων, αφού κακοποίησαν 72χρονο του πήραν το πορτοφόλι με 35 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. Ύστερα από ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας και οι δύο συνελήφθησαν, για να διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι ο 29χρονος ήταν καταζητούμενος και για άλλη ληστεία στα Γιάννινα, στις 8 Αυγούστου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Αλεξανδρούπολη – Εντοπισμός πτώματος άγνωστου άνδρα στην παραλία Αλεξανδρούπολης Πτώμα άγνωστου άνδρα ηλικίας, περίπου 40 ετών, εντοπίστηκε στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, από διερχόμενους πολίτες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκο Ραπτόπουλο, το πτώμα έφερε βαριές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση.

    Η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια καθώς είχε σημάδια από άγριο ξυλοδαρμό.

Δραματική κατάληξη είχε ο εντοπισμός και η καταδίωξη από την Αστυνομία κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων στην περιοχή της Καβάλας.

    Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε δασική περιοχή στον Άγ. Σύλλα Καβάλας, η ειδική ομάδα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας Καβάλας εντόπισε και παρακολουθούσε δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Όταν τα αυτοκίνητα βγήκαν από τη δασική περιοχή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ένα, συνέλαβαν το Σύρο οδηγό του και 8 λαθρομετανάστες, 4 Ιρακινούς και 4 Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε αυτό.

    Το άλλο αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και ετράπη σε φυγή, αλλά περιπολικό της ειδικής ομάδας και ένα περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας το καταδίωξαν.

    Στο 45ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αμφίπολης – Σερρών – Καβάλας το αυτοκίνητο των λαθρομεταναστών από υπερβολική ταχύτητα ξέφυγε της πορείας του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και στη συνέχεια με το περιπολικό της Αστυνομίας.

    Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ο 53χρονος Έλληνας, κάτοικος του χωριού Ζυγού Καβάλας, που οδηγούσε το διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οχήματος των λαθρομεταναστών, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί στο περιπολικό και οι 5 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

    Και τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι λαθρομετανάστες ήταν κλεμμένα, το ένα είχε κλαπεί από την Αττική την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και το δεύτερο στις 20 Αυγούστου στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Σύλληψη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας Σαρανταεννιάχρονος Έλληνας συνελήφθη προχθές στα Γιάννενα κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς στις 20 Αυγούστου επιβαίνοντας σε ΙΧ αυτοκίνητο, αφού έβαλε καύσιμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο ανήκει σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, πήγε στο ταμείο του πρατηρίου, πυροβόλησε μία φορά στο στήθος 26χρονη υπάλληλο, πήρε 13.500 ευρώ και ετράπη σε φυγή.

    Η Αστυνομία ύστερα απο έρευνες εντόπισε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του αδελφού του δράστη, στην πιλοτή της ίδιας πολυκατοικίας βρήκε το περίστροφο και αφού συνέλαβε το δράστη βρήκε και το ποσό των 9.500 ευρώ.

    Χθες, επίσης, στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, 29 και 23 ετών, αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για ληστείες μικροποσών από 79χρονο Έλληνα.

Τρίπολη – Σχηματίστηκε δικογραφία για τον 41χρονο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία 11χρονης. Συνελήφθη το πρωί ένας 41χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 11χρονης Βουλγάρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διοικητής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στρατηγός Κώστας Τούζος. 

    Το πτώμα της ανήλικης βρέθηκε στις 5 περίπου το πρωί, σε πηγάδι στην αγροτική περιοχή του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας, από όπου και είχε εξαφανιστεί. 

    Συγκεκριμένα, η αστυνομία ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι εξαφανίστηκε η 11χρονη που διέμενε με την οικογένειά της στο Ελαιοχώρι, από τον Οκτώβριο του 2009. 

    Το κοριτσάκι για τελευταία φορά το είδαν στη 1.20 τα ξημερώματα Κυριακής, οπότε και έφυγε από την πλατεία του χωριού για το σπίτι του. 

    Ο στρατηγός ανέφερε, ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο χωριό και άρχισαν να ερευνούν, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, την ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους και κλιμάκιο κοινωνιολόγων και ψυχολόγων από το “Χαμόγελο του Παιδιού”. 

    Στο πλαίσιο των ερευνών, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια ένας Αλβανός 41 χρόνων που διαμένει τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικογένειά του, στο χωριό, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι επιβίβασε ο ίδιος το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το πάει στο σπίτι του, αλλά στη συνέχεια, το οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία, εφτά χιλιόμετρα από το χωριό, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του το κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι, που υπήρχε στο σημείο εκείνο, με νερό βάθους περίπου δέκα μέτρων. Ο δράστης οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο και υπέδειξε το πηγάδι. 

    Το πτώμα της άτυχης 11χρονης μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για νεκροψία – νεκροτομή. 

    Τέλος, με μέριμνα της αστυνομίας, παρέχεται στους γονείς της ανήλικης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο Αλβανός δράστης με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρίπολης.

Σύλληψη 70χρονου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 6χρονη Αστυνομικοί της ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 70χρονο Ελληνα, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού. Το περιστατικό συνέβη σε πατάρι σούπερ μάρκετ, όπου ο 70χρονος είχε οδηγήσει τη μικρή προκειμένου να την κεράσει παγωτό.

    Το γεγονός καταγγέλθηκε από τους γονείς της ανήλικης και προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Τρίπολη – Νεκρή εντοπίστηκε 50χρονη που αναζητείτο στην Κυπαρισσία Νεκρή εντοπίστηκε κοντά στο αυτοκίνητό της, χθες, στην περιοχή Καλλίτσαινα Δήμου Αυλώνα, 50χρονη γυναίκα, τα ίχνη της οποίας αναζητούσαν οι αρχές και η οικογένειά της από την Παρασκευή.

    Οι αρχές έχουν διατάξει τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: