Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Πορτοκαλί επανάσταση" σε όλο τον αραβικό κόσμο. Οι πρωταγωνιστές: Facebook, Google, Twitter, Internet…

Σήμερα Παρασκευή, το αργότερο αύριο, είναι πολύ πιθανόν να κριθεί τελεσίδικα η τύχη της αχρωμάτιστης –μέχρι στιγμής- «επανάστασης» στην Αίγυπτο. Και η μοίρα της Αιγύπτου θα συμπαρασύρει μοιραία κι άλλες χώρες της περιοχής. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στην Αίγυπτο και στις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής; Πρόκειται για μια «αυθεντική λαϊκή εξέγερση των καταπιεζομένων μαζών», όπως εμφανίζεται ή πρόκειται για μια ακόμη «πορτοκαλί» επανάσταση, σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ως Έλληνες εθνικιστές, ασφαλώς και δεν υποστηρίζουμε τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, ούτε βεβαίως παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι χώρες αυτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία κυβερνώνται από διεφθαρμένα καταπιεστικά και αντιλαϊκά καθεστώτα, που κρατούν τους λαούς τους μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και που έχουν συμβιβαστεί με τον εχθρό (Ισραήλ-ΗΠΑ) που σφάζει αβέρτα τους αδερφούς τους Άραβες στην Παλαιστίνη. Αλλά…
Να ξεκινήσουμε από την Τυνησία, απ’ όπου έγινε η αρχή, με αφορμή την αυτοπυρπόληση ενός υποαπασχολούμενου πτυχιούχου. Η επιτυχημένη εξέγερση ονομάστηκε «επανάσταση των γιασεμιών». Πρώτη παρατήρηση: είναι γνωστό και αποδεδειγμένο, ότι το ίδρυμα του εβραιοσιωνιστή κερδοσκόπου Σόρος βρίσκεται πίσω από τις πολύχρωμες εξεγέρσεις που συνέβησαν σε διάφορα κράτη του κόσμου: «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία, «επανάσταση των ρόδων» στην Γεωργία, «επανάσταση των κέδρων» στον Λίβανο, «επανάσταση της τουλίπας» στην Κιργιζία κ.ο.κ. Μόνο και μόνο το όνομα που επιλέχτηκε για την εξέγερση της Τυνησίας, παραπέμπει ευθέως στις άλλες made by Soros «πολύχρωμες επαναστάσεις». Και η Τυνησία ήταν το πρότυπο, που ακολουθεί σήμερα η Αίγυπτος κι αύριο ποιος ξέρει ποια άλλη χώρα.
Παρατήρηση δεύτερη: ο συντονισμός και η καθοδήγηση των «επαναστατών», ελλείψει οργανωμένων αντιπολιτευόμενων κομμάτων με μεγάλη δυνατότητα ελεύθερης δράσης και μη ελεγχόμενων από τις κυβερνήσεις ΜΜΕ , έγινε μέσω των νέων τεχνολογιών, του internet και του facebook και στην περίπτωση της Τυνησίας και στην περίπτωση της Αιγύπτου κι όπου αλλού έχουν ξεκινήσει τέτοιες εξεγέρσεις (π.χ. Υεμένη). Αναφέρει σχετικώς η εγχώρια ναυαρχίδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, «Καθημερινή»:
Μια από τις κινητήριες δυνάμεις για τις εκκλήσεις της Αιγύπτου για την αλλαγή που οδήγησαν στις μαζικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ήταν μια ομάδα στο Facebook που έχει συσταθεί από τους ακτιβιστές που είχαν εξοργιστεί από το θάνατο του Χαλέντ Σαΐντ ο οποίος κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες...
Οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Ιούλιο κατηγορούμενοι για την παράνομη σύλληψη και τον βασανισμό του Σαΐντ, ο οποίος πέθανε στη φυλακή όπου τον κρατούσαν. Οι κρατικές αρχές είχαν ανακοινώσει επίσημα ότι έπαθε ασφυξία μετά τη χρήση ναρκωτικών.
Πηγές των υπηρεσιών Ασφαλείας ανέφεραν ότι οι δύο αστυνομικοί δραπέτευσαν από τη φυλακή μαζί με πολλούς άλλους συγκρατούμενούς τους. Οι Αιγύπτιοι λένε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δρουν χωρίς να τιμωρούνται στο πλαίσιο του νόμου για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει την επ’ αόριστον κράτηση και την καταστολή των αντικυβερνητικών δραστηριοτήτων. Η κατάργηση του νόμου αυτού είναι ένα από τα κορυφαία αιτήματα των μαζικών διαμαρτυριών που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη. Η κυβέρνηση λέει ότι ο νόμος για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της τρομοκρατίας.
Ας δούμε τώρα τι αναφέρει η ίδια εφημερίδα, σχετικά με την βοήθεια που προσφέρει η γνωστών συμφερόντων εταιρεία Google, στους «επαναστατημένους» Αιγυπτίους (προφανώς από… ανιδιοτέλεια και ενδιαφέρον για τον… εκδημοκρατισμό της χώρας), μετά το φίμωτρο που επέβαλαν οι αιγυπτιακές αρχές στο internet:
Βοήθεια από την Google
Για να βοηθήσει τους Αιγύπτιους «σε αυτή η δύσκολη περίοδο να παραμείνουν σε σύνδεση» η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Twitter για την εφαρμογή ενός συστήματος που θα επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων στο Twitter μέσω τηλεφώνου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύνδεσης στο Ίντερνετ...
Και μάλιστα, με αυτοπρόσωπη παρουσία ανθρώπων της (Google), προφανέστατα πρακτόρων, στην πρώτη γραμμή του πυρός (για την δικαίωση των αγώνων του αιγυπτιακού λαού!):
Google: Aγνοείται ο επικεφαλής μάρκετινγκ για τη Μέση Ανατολή
Το Google ανακοίνωσε αργά ότι ο επικεφαλής του στον τομέα μάρκετινγκ, αρμόδιος για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχει εξαφανιστεί στην Αίγυπτο. Η πρώτη στον κόσμο μηχανή αναζήτησης ανέφερε ότι πρόκειται για τον εργαζόμενό της Ουαέλ Γόνιμ που έχει να εμφανιστεί από το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Καΐρου, το οποίο συγκλονίζεται από τις μεγάλες λαϊκές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Το Google ζητά σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για τον κ. Γόνιμ να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο +442070313008. Ο Γόνιμ σύμφωνα με μηνύματα που είχε αναρτήσει ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κάιρο και την ημέρα της εξαφάνισής του είχε γράψει: «Προσεύχομαι για την Αίγυπτο. Ανησυχώ πολύ γιατί φαίνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αύριο ένα έγκλημα πολέμου εναντίον του λαού. Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε».
Παρατήρηση τρίτη: η αμερικανική κυβέρνηση, με δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της, αλλά και των ιδίων των Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, από την πρώτη στιγμή, έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Μουμπάρακ, παρότι από πολλούς θεωρείτο φιλοαμερικανός. Αυτή η στάση τους, αποτελεί σαφή ενθάρρυνση των Αράβων των υπολοίπων κρατών, να εξεγερθούν κατά των κυβερνήσεών τους. Σε ανάλογες καταστάσεις αναταραχής στο παρελθόν, που όμως ήταν ανεξέλεγκτες, οι Αμερικανοί τηρούσαν προσεκτική στάση, τουλάχιστον μέχρι να δουν «που θα κάτσει η μπίλια». Τώρα εκδηλώθηκαν αμέσως και προχώρησαν ακόμα πιο πέρα δείχνοντας την προτίμησή τους για την διάδοχη κατάσταση, που είναι ο άνθρωπος που τους είχε διευκολύνει να εισβάλλουν στο Ιράκ, ως Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, ο Μοχάμεντ Αλί Μπαραντέι. Ο Μπαραντέι, που διόλου συμπτωματικά είναι γιός του φιλελεύθερου (και πράκτορα των Αμερικανών, προφανώς) πρώην προέδρου της Αιγυπτιακής Ένωσης Δικηγόρων, «που συχνά ερχόταν σε σύγκρουση με το καθεστώς του Νάσερ», όπως γράφει ο γιός του με υπερηφάνεια στο βιογραφικό του.
Παρατήρηση τέταρτη: ο πρόεδρος του Ισραήλ, Νετανιάχου, έκανε δημόσια έκκληση στις ΗΠΑ να βοηθήσουν τον νυν πρόεδρο της Αιγύπτου να παραμείνει στην εξουσία, για να μην έρθουν οι «ακραίοι ισλαμιστές». Φαινομενικά σωστή η έκκληση, αλλά γιατί να την κάνει δημόσια; Δεν ξέρει ο Νετανιάχου τι καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει μια δημόσια στήριξη του ισραηλινού προέδρου στον κλυδωνιζόμενο πρόεδρο μιας αραβικής χώρας; Τι άλλο εκτός από την πτώση του μια ώρα αρχύτερα;
Παρατήρηση πέμπτη: τα διεθνή μέσα «ενημέρωσης», που είναι γνωστό που ανήκουν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, διογκώνουν επίτηδες την δυναμική της εξέγερσης, παρουσιάζοντάς την ως «παλλαϊκή». Πόσο παλλαϊκή μπορεί να χαρακτηριστεί μια διαδήλωση 200-250 χιλιάδων ατόμων, σε μια πόλη σαν το Κάιρο που έχει πληθυσμό 7 εκατομμύρια; Πόσο παλλαϊκή μπορεί να είναι μια εξέγερση όταν έγιναν στην αρχή της κάποια μικρής έκτασης επεισόδια σε 2-3 μεγάλες πόλεις και τώρα περιορίζεται στην πρωτεύουσα; Και μιλάμε για μια χώρα 80 εκατομμυρίων!
Παρατήρηση έκτη: μαθαίνουμε ότι οι Χριστιανοί Κόπτες συμμετέχουν στην εξέγερση. Γνωρίζουμε όμως, ότι στην εξέγερση συμμετέχουν ενεργά και οι  Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Μα αυτοί δεν σφάζονταν πριν από μόλις έναν μήνα; Πως συναδελφώθηκαν έτσι ξαφνικά; Ποια δύναμη τους ένωσε και με τι τρόπο;
Για να μην μακρηγορούμε, εμείς είδαμε έγκαιρα τα σημάδια και προβλέψαμε προ μηνός περίπου, το τι μέλλει γενέσθαι στην Αίγυπτο και στις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής. Διαβάστε εδώ.
(ΥΓ) 1: Σήμερα αρχίζει η «πορτοκαλί επανάσταση» στην εθνικιστική και σφόδρα αντισιωνιστική Συρία, με τη γνωστή πετυχημένη συνταγή. Έχει κανείς αμφιβολία για τους εντολοδότες των «επαναστατών»;
Συρία: «Ημέρα Οργής» οργανώνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Και οι Σύριοι ετοιμάζονται για διαδηλώσεις στη Δαμασκό, εντός της εβδομάδας, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μέσα από Facebook και Twitter. Μέσω των κοινωνικών δικτύων, καλείται ο κόσμος να κινητοποιηθεί, συμμετέχοντας στην «Ημέρα της Οργής», ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων χωρών της Μ. Ανατολής. Στην περίπτωση της Συρίας, στο «στόχαστρο» βρίσκονται η διαφθορά, η φτώχεια και η ανεργία, ενώ, όπως σε Αίγυπτο και Τυνησία, υπήρξαν πρόσφατα ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως το ψωμί και το πετρέλαιο. Η κυριότερη σελίδα κινητοποίησης στο Facebook, καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους στις 4 και 5 Φεβρουαρίου για να «μπει ένα τέλος στη διαφθορά».
(ΥΓ) 2: Τι σχέση μπορεί να έχει η δημιουργία αναταραχής και πολυδιάσπασης και η πτώση πανίσχυρων μέχρι πρότινος κυβερνήσεων σ’ όλες τις αραβικές χώρες με την δεδομένη πρόθεση των εβραιοαμερικανών να επιτεθούν στο Ιράν; Θα μάθουμε προσεχώς…
πηγή

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: