Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σαν σήμερα … όμως η Πόλις δεν Εάλω !

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ .Τούτες τις κρίσιμες στιγμές για το έθνος μας ο νους ταξιδεύει σε μια τρομερή ιστορική στιγμή της φυλής μας που έμελλε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού. Είναι η Άλωση της Βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης, της Αιώνιας Πρωτεύουσας του Γένους των Ελλήνων και της Ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που έμελλε να τραυματίσει θανάσιμα έναν ολόκληρο πολιτισμό και να σύρει την Πατρίδα μας στην ομηρία Τούρκων, δυτικών «συμμάχων» και «περιούσιων» παντός ιστορικού χρόνου.
Είναι η ιεροπρέπεια του τραγικού γεγονότος της θυσίας μιας ακόμη τρανής γενιάς Ελλήνων πρόμαχων που μας καλεί να σταθούμε σε στάση προσοχής με τα λάβαρα του Ελληνικού Έθνους ανά χείρας για να αποδώσουμε τις πρέπουσες Τιμές ιχνηλατώντας τους βηματισμούς τρανών προγόνων. Να νοιώσουμε βαθιά μέσα μας την αίσθηση του χρέους απέναντι σε μια βαριά ιστορία όταν οι ηρωικοί υπερασπιστές των τειχών της Κωνσταντινούπολης έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα αδιαφορώντας για το πλήθος του εχθρού γνωρίζοντας ότι την Πατρίδα την υπερασπίζεσαι ελληνοπρεπώς και αποτελεσματικά μονάχα με το φόρο Αίματος κι όχι την παροχή υποτέλειας.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης που επέφερε την τελική πτώση της αυτοκρατορίας μας υπήρξε η συνέπεια μιας σειράς προγενέστερων ατυχών αλλά και ανθελληνικών συγκυριών και σχεδιασμών. Η ολέθρια «συμμαχική»




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: