Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Ευρωδεξιά υπέρ... Γιώργου!

(του Γιώργου Δελαστίκ)
Η απαράδεκτα ενδοτική στάση του Γ. Παπανδρέου από τη μια μεριά και η κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Σαμαρά από την άλλη να αποδεχτεί το Μνημόνιο έχουν στρέψει όλους τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Δεξιάς υπέρ του προέδρου της...
Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου!
Με πρωτοφανές πάθος και απύθμενο θράσος, οι δεξιοί πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι της ΕΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως εκπρόσωποι των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους, που προσδοκούν να λεηλατήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία, την οποία βγάζει στο σφυρί σε εξευτελιστικές τιμές ο Γ. Παπανδρέου, απαιτούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμπαραταχθεί με τον εκποιητή πρωθυπουργό για «να μην χαλάσει η δουλειά»!
«Καλώ επειγόντως τον κ. Σαμαρά να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης», δήλωσε ο δεξιός πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό της ΝΔ. «Την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύτηκαν η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ» ζήτησε και ο δεξιός Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν από τον Α. Σαμαρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε και ο επίσης δεξιός πρόεδρος του Ευρωπαϊ κού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, συνοδευόμενος από πληθώρα άλλων ευρωδεξιών αξιωματούχων (Ρεν, Γιουνκέρ, Λαγκάρντ).
Θα μπορέσουν, άραγε, όλοι αυτοί οι δεξιοί Ευρωπαίοι ηγέτες να διασώσουν τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο θεωρούν ανδρείκελό τους, από την οργή του ελληνικού λαού; Αμφίβολο, αλλά το άμεσο μέλλον θα δείξει... 
("Επίκαιρα")
http://online-pressblog.blogspot.com/2011/06/blog-post_3258.html




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: