Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Κάποιοι σαν τον Παναγούλη επιθυμούν τον εθνικό διχασμό, θέλουν να γίνουμε Ουκρανία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε...

Κάποιοι επιθυμούν τον εθνικό διχασμό, θέλουν να γίνουμε Ουκρανία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους προστάτες των μπαχαλάκηδων να κάνουν μπάχαλο την Ελλάδα. Δεν πρέπει να αφήσουμε πολιτικούς σαν τον Παναγούλη να επιβάλουν την ατζέντα τους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος...

Μια πρώτη αντίδραση των δηλώσεων του Στάθη Παναγούλη για Ειδικά Δικαστήρια στους «μνημονιακούς» ήταν κι αυτή που εμείς εδώ αναρτήσαμε. Ότι δηλαδή ακόμη και η ψυχιατρική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον… αγωνιστή της Αριστεράς.
Όμως, μια πιο ψύχραιμη ματιά, και μετά την πλήρη κάλυψη που του παρέσχε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε άλλα συμπεράσματα.
Κατ’ αρχάς πρέπει να θυμίσουμε ποιος είναι ο κ. Παναγούλης. Πρόκειται φυσικά για τον αδερφό ενός πραγματικού ήρωα, του Αλέκου Παναγούλη ο οποίος έκανε την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου, καταδικάστηκε σε θάνατο, δραπέτευσε, έφαγε πολύ ξύλο, βασανίστηκε και τελικά σκοτώθηκε σε ένα περίεργο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Ο αδερφός του, Στάθης λοιπόν είχε την ευτυχία να έχει το ίδιο επώνυμο και μ’ αυτό έκανε καριέρα. Αν κάποιος τον ρωτούσε «τι έκανες στη ζωή σου» θα μπορούσε να σου πει «μα είμαι ο αδερφός του Αλέκου Παναγούλη». Κι όπως όλοι ξέρουμε, στο χώρο της Αριστεράς οι ανεπάγγελτοι κάνουν πάντα καριέρα αρκεί να είναι «αντιστασιακοί».
Θέλετε περισσότερα για το τι έχει κάνει στη ζωή του; Διαβάστε το βιογραφικό:
Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 1981 (47.500 σταυροί). Μετείχε στην
πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου ως υφυπουργός Εσωτερικών ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 διαγράφηκε από το κόμμα και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.
Στις 14 Μαρτίου 1984 ίδρυσε δικό του κόμμα, την ΕΣΠΕ και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ΚΚΕ και εξελέγη το 1985 βουλευτής.
Στη συνέχεια πήγε στον Συνασπισμό και απέτυχε δύο φορές να εκλεγεί το 1989 και το 1990. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι πέρασε ακόμη και από την Πολιτική Άνοιξη όπου απέτυχε να εκλεγεί.
Έπειτα συνεργάστηκε με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα και το 2012 εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό γυρολόγο που πάει όπου φυσάει ο άνεμος και όπου του δίνεται η δυνατότητα να γίνει βουλευτής.
Αυτό λοιπόν ο άνθρωπος επελέγη από το στρατηγείο της Κουμουνδούρου να προχωρήσει στην πόλωση που τόσο επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Βαλτός ήταν να πει τις ανοησίες που είπε και το απέδειξε αυτό ο Τσίπρας ο οποίος δεν αποδοκίμασε καν τις δηλώσεις του αλλά έλεγε για το πόσο καλός αντιστασιακός ήταν. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλός. Μόλις γίνει κυβέρνηση θα κάνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο και θα οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τους άλλους υπουργούς και όσους βουλευτές ψήφισαν τα μνημόνια. Άραγε θα καθίσουν στο σκαμνί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο όπως ο Μιχελογιαννάκης και ο Βουδούρης;
Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι πρέπει να ποινικοποιείται η επιλογή μιας κυβέρνησης να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να σώσει μια χρεοκοπημένη χώρα. Και βεβαίως θα πρέπει να χτιστούν πολλές φυλακές να κλείσουν μέσα όλους εκείνους που πίστεψαν ότι τα μνημόνια ήταν η μόνη λύση. Με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Διότι σε κάθε πολιτική απόφαση θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα εμφανιστούν τα… γουνάκια. Αν δηλαδή γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, σκίσει τα μνημόνια, συγκρουστεί με τους δανειστές και δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, κάποιος τότε θα τον απειλήσει με ειδικά δικαστήρια, λιντσαρίσματα και κρεμάλες;
Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται εσαεί σε μια χώρα που δεν έχει χρόνο για νέους Εμφύλιους και για νέο… Γουδή. Αν κάποιοι ψευτοεπαναστάτες σαν τον Παναγούλη και τον Τσίπρα θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τον εμφύλιο, τη Βάρκιζα και τους αντάρτες τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε λίγο θα πλακωνόμαστε στους δρόμους.
Τέτοιες απόψεις δεν είναι μόνο ανόητες, είναι και επικίνδυνες για την πατρίδα. Κάποιοι επιθυμούν τον εθνικό διχασμό, θέλουν να γίνουμε Ουκρανία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους έσχατους να γίνουν πρώτοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους προστάτες των μπαχαλάκηδων να κάνουν μπάχαλο την Ελλάδα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους πολιτικούς και ιδεολογικούς γυρολόγους σαν τον Παναγούλη να επιβάλουν την ατζέντα τους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος.

http://178.21.172.70/POLITIKE/o-tsipras-anoigei-ton-asko-tou-aiolou-me-ton-panagouli/


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: