Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: εκλογές για μια νέα μεταπολίτευση

Ζητάμε εκλογές για μια νέα μεταπολίτευση, για το μεγάλο άλμα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Κάποτε σας είχα πει, ότι θαρθει στιγμή που οι άλλοι θα βιάζονται να κυβερνήσουμε περισσότερο απ’ ό,τι βιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι, πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς και συνέχισε
Εκλογές, που εμείς ήδη ζητάμε, δεν θα γίνουν επειδή τις ζητάμε εμείς.
Θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές. Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Ο λαός πρέπει πια να δώσει τη λύση.
Και θέλω όλοι σας να είστε κοντά στο λαό, να του μεταφέρετε το μήνυμά μας, να τον στηρίξετε στις δύσκολες στιγμές.
Το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται και καταρρέει.
Εμείς μένουμε όρθιοι και ενώνουμε το λαό γύρω μας.
Κι ο λαός πολύ σύντομα θα κάνει τη μεγάλη επιλογή του.
Και το μεγάλο άλμα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό!
Και σε μια νέα Μεταπολίτευση!
Γιαυτό και ζήτησα εκλογές.
Έχετέ μου εμπιστοσύνη...
«Το ΠαΣοΚ πίεσε τον Παπανδρέου να υπαναχωρήσει»
Αναφερόμενος στις χθεσινές συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς αποδόμησε την κυβερνητική προπαγάνδα και εξήγησε γιατί ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη ευθύνη για το ναυάγιο των συνομιλιών , λέγοντας ότι έχασε μία ιστορική ευκαιρία διότι «δεν άντεξε τις πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία».
Στις συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου -είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- «διαφωνίες δεν αναφάνηκαν, σημεία τριβής δεν υπήρξαν». Όμως, την τελευταία στιγμή, όπως είπε, ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε.
Χθες, ο Πρωθυπουργός μου πρότεινε να στηρίξουμε από κοινού μια κυβέρνηση σωτηρίας.
Το είδα ως μια ιστορική ευκαιρία. Να πάμε όλοι μαζί και να διαπραγματευθούμε την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, που θα επιτρέψει και στην Ελλάδα να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της και στους δανειστές να πάρουν τα χρήματά τους και στην Ελλάδα να βγεί από την κρίση και στην Ευρώπη να ξεπεράσει το πρόβλημα που η ελληνική κρίση δανεισμού έχει δημιουργήσει.
Το είδα ως ιστορική ευκαιρία. Και πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να πάμε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Όχι για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα. Αλλά για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση. Κάθε άλλο…(ΣΣ, ο κ. Παπανδρέου προτίμησε τον όρο «συνδιαπραγμάτευση»)
Ύστερα του υπογράμμισα ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη και της κοινωνίας και της αγοράς. Κι ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Κι αυτό το δέχθηκε. Όμως, λίγο αργότερα, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι … μου το πρότεινε ο ίδιος. Σημασία, βέβαια, εκείνη τη στιγμή, δεν είχε ποιος το πρότεινε. Αλλά το ότι ο κ. Παπανδρέου αποδεχόταν να παραιτηθεί…
Αυτά ήταν τα βασικά που συζητήσαμε χθες. Διαφωνία για τη διάρκεια μιας τέτοιας κυβέρνησης, όπως είπε εκείνος απόψε, δεν προέκυψε!
Εγώ πράγματι, υποστήριξα ότι πρέπει να έχει σαφή αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση και μόλις την επιτύχει να οδηγηθούμε ομαλά σε εκλογές. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι πολύ βραχύβια, διότι τότε θα έχουμε από την πρώτη στιγμή μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πράγμα που θα κάνει κακό στην Οικονομία. Εγώ αποδέχθηκα – επαναλαμβάνω αποδέχθηκα! – τη λογική αυτού του επιχειρήματος και έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια «χρυσή τομή», όσον αφορά τη χρονική διάρκεια.
Έθεσα επίσης – εκτός από τα οικονομικά – το θέμα κατάργησης του Νόμου για την Ιθαγένεια – για τους Μετανάστες – που ψήφισε πέρσι το ΠΑΣΟΚ. Με τη λογική ότι δεν μπορεί την ώρα που προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία, να προσελκύουμε καραβάνια λαθρομεταναστών, από χώρες τις περιοχής που βρίσκονται σε αναβρασμό. Δεν μπορούμε να σταθεροποιήσουμε οικονομικά μια χώρα που αποσταθεροποιείται κοινωνικά απ’ έξω! Κι αυτό το έθεσα για να διευκολυνθεί το έργο – για να μην υπονομευτεί το έργο – της κοινής προσπάθειας που επρόκειτο να αναλάβουμε. Και με την πεποίθηση ότι το ζητά πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμα κι από τους ψηφοφόρους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά συζητήσαμε σε γενικές γραμμές. Πρέπει να σας πω ότι διαφωνίες δεν αναφάνηκαν σε αυτό το επίπεδο. Ασφαλώς υπήρχαν πολλά που επρόκειτο να ρυθμιστούν στη συνέχεια, αλλά σημεία τριβής δεν υπήρξαν.
Όλα έδειχναν ότι ήταν πράγματι, μια ιστορική ευκαιρία.
Αλλά συνέχεια δεν υπήρξε. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου με ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρωτοβουλία αυτή.
Απέρριψε μόνος του, αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος ή είχε αποδεχθεί ο ίδιος!
Και το βάφτισε «διαρροή»!
Ποια «διαρροή»; Μα η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χθες το απόγευμα!
Και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μάθαιναν στον αέρα – κυριολεκτικά – αυτά που δημόσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωνε.
Τελικά ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε.
Κι έτσι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. Για αληθινή συναίνεση όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων. Αλλά ανάμεσα στα κόμματα και την κοινωνία. Που αυτά ακριβώς επιθυμούσε: να πάμε και να τα διαπραγματευθούμε όλοι μαζί…
Και χάθηκε αυτή η ευκαιρία, γιατί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους.
Κι έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας, μετατράπηκε, σε λίγες ώρες, σε αγωνιώδη διάσωση της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας…
Για μια ακόμα φορά, ο κ. Παπανδρέου κινείται μόνο «επικοινωνιακά».
Ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την Αντιπολίτευση, την ώρα που δικοί του βουλευτές παραιτούνται με βαριές κατηγορίες σε βάρος του.
Την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ας μη προσπαθεί να τη χρεώνει στην Αντιπολίτευση. Έλεος πια!
Και κάτι ακόμα:
Μέχρι τώρα μας έκανε εκκλήσεις για συναίνεση. Δεν μας έλεγε σε τι είδους «συναίνεση».
Εμείς διευκρινίζαμε ότι συναίνεση στο λάθος, στη λάθος πολιτική δεν μπορούσαμε να δώσουμε. Συναίνεση μπορούσαμε να δώσουμε στη διόρθωση του λάθους. Στην αλλαγή Πολιτικής με επαναδιαπραγμάτευση.
Άλλωστε, αυτό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με πήρε τηλέφωνο και μου το πρότεινε: Δηλαδή κυβέρνηση σωτηρίας, ώστε από κοινού να επιτύχουμε νέα διαπραγμάτευση τόσο των όρων του Μνημονίου όσο και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δεν χρειάστηκε καν να του το θέσω εγώ ως όρο…
Άλλωστε ό ίδιος το παραδέχθηκε πριν λίγη ώρα από κοντινή αίθουσα
antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ
A)
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2011
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
From HEIL GAP

Ας θεωρήσουμε ως τον σημερινό μας πρόλογο το «Περιούσιες Για Εκποίηση Υπάρχουν γιώργο» όπως στην Μινεσότα στο Σικάγο στην Λόντρα )
ΚΑΙ ΕΝΩ οι αντί-λιτότητας εξεγέρσεις ξέσπασαν πια και στην Αθήνα,
Φωτογραφία στο διαδίκτυο article-2003709-0C92BBE500000578-65_634x424
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/06/15/article-2003709-0C92BBE500000578-65_634x424.jpg
ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους τύπους των ΜΜΕ αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ότι, οι τράπεζες έχουν εξασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο μια ρύθμιση με την τράπεζα στην Κοινότητα βάσει των οποίων μπορούν να βάλουν στο χέρι στην ως εγγύηση το ίδιο σας το διαμέρισμα ή το σπίτι του γείτονά σας , αλλά ότι η συνεχιζόμενη παραβίαση του άρθρου 123 ΕΚΤ επιτρέπει στην ΕΚΤ, (το ισοδύναμο της ευρωπαϊκής τραπεζικής κοινότητας ) να γίνει μια κακή τράπεζα, να γεμίσει τον ισολογισμό της με τα επισφαλή δάνεια, ενώ μοιράζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην Τράπεζα (ας πούμε) Χ , και τα οποία θα τα πληρώσουμε εμείς , μαζί φυσικά και με τους υπολοίπους ευρωπαίους . Η υποβάθμιση-τσεκούρωμα της Ελλάδας από την S&P δείχνει πλέον καθαρά ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ . Ιδου ,
« Οι FT εξηγούν πώς μία ελληνική τράπεζα χρησιμοποίησε άνευ αξίας ασφάλειες (εξασφαλίσεις-υποθήκες) για να πάρει ένα δάνειο από την ΕΚΤ
ΕΚΤ εξασφαλίσεων Ένα ταξίδι γύρο …….. …….. ………. ………. ……..
Δημοσιεύτηκε από τον Joseph Cotterill στις 17:10 στις 24 Μαΐου. »
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Διαβάσαμε σήμερα ένα καλό νέο σύμφωνα με την Fitch τα καλυμμένα ομόλογα μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο και επαναπαυτήκαμε που αυτή ( η Fitch εν αντιθέσει με S&P ) δεν θα θεωρήσει και την ανάληψη μέρους του χρέους από τους ιδιώτες, ως αθέτηση (ας το πούμε λαϊκά) “ ως άρνηση πληρωμής του χρέους μας”, αλλά το καλλίτερο θα ήταν να μας εξηγήσουν πως γίνετε εφ όσον δανειζόμαστε δια να αποπληρώσουμε ένα χρέος, αυτό συνεχώς να αυξάνεται και πως γίνετε όλα αυτά τα ιδιωτικά χρέη να πέφτουν επάνω στις πλάτες των φορολογούμενων ως τους τελευταίους ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΣ αποδέκτες στην απάτης της πυραμίδος PONZI
Φωτογραφία στο διαδίκτυο article-2003709-0C91C01A00000578-445_634x422
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/06/15/article-2003709-0C91C01A00000578-445_634x422.jpg
(διαβάσαμε επίσης στους FINANCIAL TIMES ότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται στην Ελλάδα
Αναρτήθηκε από Neil Hume στις 16 Ιουνίου 17:19.

Ένα προφανές σημείο ίσως, αλλά αξίζει, εκτιμά ο David της JPMorgan Mackie.
Πιστεύει ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε την ανησυχία για τη διαφορά μεταξύ της Γερμανίας και της ΕΚΤ για το ελληνικό Bailout ΙΙ και αντί αυτού να επικεντρωθούμε σε αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα. ( ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ αν δεν καταλάβατε )
« Έχει γίνει όλο και πιο εμφανές ότι ο πραγματικός κίνδυνος για το επόμενο πακέτο έρχεται από μέσα από την ίδια την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει την υποστήριξη από το κόμμα του, και υπάρχει η τεράστια σύγκρουση του με όλο το πολιτικό φάσμα και τον πληθυσμό στο σύνολό του. Είναι πιθανό ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επιβιώσει τις επόμενες λίγες μέρες. Όλο και περισσότερο, είναι πιθανό ότι μια νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί , θα θελήσει να επαναδιαπραγματευθει τους όρους του πακέτου δημοσιονομικής λιτότητας με όλο και λιγότερες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με το σχηματισμό ενός συνασπισμού εθνικής ενότητας, ή ως συνέπεια της καταφανούς αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης με νέες εκλογές και κυβέρνηση υπό την ηγεσία της αντιπολίτευσης.»

Ανώνυμος είπε...

b)
Και αλήθεια για πόσο ακόμα θα μπορούσαν να μας κοροϊδεύουν οι πατριώτες ως προς την εθνική ανάγκη της προδοτικής ένταξης μας στο ΔΝΤ .

Όμως, το ΔΝΤ/ΕΚΤ/ΕΕ δεν ΑΡΠΑΞΑΝ τον πλούτο αυτού του έθνους για τον εαυτό τους. Μάλλον, αναγκάζουν την Ελλάδα να πουλήσει τους πόρους της σε ξένες εταιρείες σε τιμές που μοιάζουν πολύ με τις τιμές πώλησης ιματισμού από τρίτο χέρι κάθε Κυριακή στο Μοναστηράκι .
Ήταν ο άρχοντας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn (γνωστός και ως DSK) που, πέρυσι, προσωπικά, επέμεινε σε ωμούς όρους για το λεγόμενο ΜΝΗΜΟΝΙΟ του bail-out στην Ελλάδα.

"STRONG CONDITIONALITY" "ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ήταν ο όρος του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν δεν ζήτησε απλώς μια καταστρεπτική περικοπή των συντάξεων και μια σκόπιμη αύξηση της ανεργίας στο 14%, αλλά και το ξεπούλημα των 4.000 με 6.000 κρατικών επιχειρήσεων.

Ο DSK με τα ΔΝΤ και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ με τα ΕΚΤ σχέδια απαίτησαν από την Ελλάδα να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, την εξαναγκασαν σε πτώση των εμπορικών φραγμών, και ακόμα ζήτησαν και να τερματιστεί ο κανόνας ότι τα ελληνικά πλοία πρέπει να χρησιμοποιούν Έλληνες ναυτικούς , που δεν έχει καμία σχέση με την εξοικονόμηση πόρων στην πατρίδα μας , αλλά όπως πάντα έχει να κάνει με τη δέσμευση της ΕΚΤ για την προστασία του ισολογισμού του κάθε τραπεζίτη από τις ανεπιθύμητες παραβιάσεις και τους ελέγχους .

Δεν έχει σημασία αν ο DSK η ο Ζαν-Κλοντ Τρισέή οποιοσδήποτε άλλος από την ευρώ δύναμη ενδεχόμενες τεθεί ως επικεφαλής του ΔΝΤ η και της ΕΚΤ.
Η πρακτική τους θα παραμείνει η ίδια.
Ασθενέστερες χώρες θα εκφοβίζονται οικονομικά με στόχο να επωφεληθούν οι ισχυρότερες μέσω bailouts γεμάτων με μέτρα ενάντιων των πολιτών και πλιατσικολόγημα της εθνικής περιουσίας και συγχρόνως με ενισχύσεις για τις τράπεζες και τις διεθνείς επιχειρήσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Πόσος καιρός αλήθεια έπρεπε να περάσει ώστε να καταφέρουν οι άνθρωποι, όλοι μαζί σαν μια γροθιά , να περικυκλώνουν τα κοινοβούλια τους όπως έπραξαν στο Rejkavik και στην Αθήνα;
Φωτογραφία στο διαδίκτυο article-2003709-0C94ACAD00000578-167_634x422
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/06/16/article-2003709-0C94ACAD00000578-167_634x422.jpg
Πόσο καιρό , πόσες δεκαετίες αλήθεια πέρασαν , από τότε που οι άνθρωποι πέρασαν τους πολιτικούς τους από δίκη, όπως έχουν κάνει στην Ισλανδία για το ρόλο τους σε αυτό το έγκλημα; Πόσο καιρό ακόμη δεν θα υπάρχει δικαιοσύνη;
Πόσο καιρός ακόμα πρέπει να περάσει μέχρις ότου οι ηγέτες της κυβέρνησης μας και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη για την παραβίαση όλων των νόμων, προκειμένου να λεηλατήσουν τους φορολογούμενους;
Αυτή τη χρονιά; Τον επόμενο χρόνο; Πότε θα λάβουν επιτέλους δικαίωση τα εκατομμύρια των ανθρώπων που οι ζωές τους έχουν καταστραφεί;
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο