Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Α. Σαμαρά - Τρόικας με αιχμή του δόρατος την εφεδρεία


Η Τρόικα ζήτησε να εξετάσει εκ νέου τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για την οικονομική κρίση, σε συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα και ώρα 18.00, στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Σε άρθρο του, ο πρόεδρος της ΝΔ περιγράφει τη "γαλάζια" πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 90.000 την πρώτη χρονιά (60.000 μόνο από την εφεδρεία και οι υπόλοιποι από συνταξιοδότηση) και κατά 230.000 σε πέντε χρόνια (100.000 από την εφεδρεία).

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, το έλλειμμα μειώνεται κατά 850 εκατ. ευρώ την πρώτη χρονιά και κατά 4 δισ. ευρώ την πέμπτη χρονιά. Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση Σαμαρά, ο έφεδρος θα παίρνει τον βασικό του μισθό και δεν θα υπάρξει απόλυση.

«Είμαστε κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, κόμμα της ανάπτυξης και την κοινωνικής συνοχής. Ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της. Όχι δεν είμαστε ίδιοι. Καθόλου ίδιοι», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: