Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος πως θα πάει στις Βρυξέλλες

Το Μέγαρο Μαξίμου «μετακομίζει» στο σπίτι του Σαμαρά
Μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πως θα ανάρρωνε αρκετά γρήγορα, μετά την επέμβαση στο μάτι του, ώστε να καταφέρει να ταξιδέψει μέχρι τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στην Σύνοδο του Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός μέχρι και ελάχιστα λεπτά πριν το χειρουργείο του, ήταν αποφασισμένος πως θα πάει στις Βρυξέλλες, με τους γιατρούς να μην μπορούν να τον μεταπείσουν για το αντίθετο. «Να ξέρετε ότι πρέπει να πάω, θέλω οπωσδήποτε να πάω στην Σύνοδο», έλεγε και ξαναέλεγε ο πρωθυπουργός, στον θεράποντα ιατρό του, Δόκτωρα Παναγιώτη Θεοδοσιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για μία επείγουσα, λεπτή και πολύ σοβαρή επέμβαση.
Ο οφθαλμίατρος και θεράπων ιατρός του Αντώνη Σαμαρά, περιγράφοντας τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό, τόνισε πως περίμενε να τον μεταπείσει μετά την επέμβαση όπως και έγινε. «Του ανέφερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν χειρουργημένοι στο αεροπλάνο και έχασαν την όραση τους», είπε και συνέχισε περιγράφοντας πως «αν ταξιδέψει αεροπορικώς ή οδικώς θα ανέβει η ενδοφθάλμια πίεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απόφραξη σε αρτηρία του ματιού, με συνέπεια πιθανή μη αναστρέψιμη βλάβη στο οπτικό νεύρο».
Κάτι τέτοιο και σε συνδυασμό με τις
ρητές εντολές για ανάρρωση, άγχωσαν τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν θα ταξιδέψει, αλλά θα είναι και «έγκλειστος» στο σπίτι του, καθώς ήλιος, ταξίδια και στρες αντενδείκνυνται στην κατάστασή του. Η σοβαρότητα του περιστατικού φαίνεται και από το γεγονός πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κλινήρης για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Έτσι δεδομένου της «απαγόρευσης μετακίνησης» που του έχει επιβληθεί, ο Αντώνης Σαμαράς, θα μετατρέψει το σπίτι του στην Κηφισιά, σε ένα «προσωρινό Μέγαρο Μαξίμου» καθώς μόνο εκεί θα μπορεί να δέχεται τους συνεργάτες του.
Το ερώτημα του ποιος θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην σύνοδο του Eurogroup, απαντήθηκε γρήγορα, καθώς την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο παραμένων ως υπουργός Οικονομικών -λόγω της ασθένειας του Βασίλη Ράπανου- Γιώργος Ζανιάς. Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ωστόσο παρότι η Ελλάδα θα έχει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, το πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση στο εξωτερικό καθώς πολλά διεθνή ΜΜΕ, έχουν εκτενή ρεπορτάζ για το ζήτημα αυτό. Όπως είναι φυσικό ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην απουσία του από τις Βρυξέλλες, ενώ δεν ξεφεύγει από τις αναφορές τους και το πρόβλημα υγείας του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου.
iefimerida.gr

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδοσιάδης, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού, που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Σημείωσε ωστόσο ότι η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού εξελίσσεται ικανοποιητικά και τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.


Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τι είπε ο κ. Θεοδοσιάδης

Δηλώσεις θεράποντος ιατρού από depy6



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: