Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Με φόρα» ο Κωστής Χατζηδάκης: Μακάρι υπουργέ μου…

Σημάδια ελπίδας διαφαίνονται στον ορίζοντα καθώς πέρα από τα λόγια κάπου βλέπουμε και έργα… με την πρέπουσα ταχύτητα μάλιστα. H επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα και να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυητικά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποτελεί βασική επιδίωξη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τον Ιούλιο.
Ήδη ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς στην πρώτη αυτή συνάντηση άρχισαν να εξετάζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ.
Μακάρι να πάνε όλα κατ’ ευχήν αφού είναι εξαιρετικά λεπτό και κρίσιμο το θέμα που διαχειρίζεται. Ας ελπίσουμε ότι οι ικανότητες και η εμπειρία που απέκτησε τόσα χρόνια στις Βρυξέλλες θα του φανούν πολύτιμα όπλα στην εθνική προσπάθεια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μόνο από θαύμα σωζόμαστε με τα σημερινά δεδομένα, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο από πραγματικά ικανούς πολιτικούς και τεχνοκράτες, με πάθος για να βοηθήσουν την πατρίδα τους και όχι για να προβληθούν οι ίδιοι πολιτικά.
Ευχόμαστε ολόψυχα στον Κωστή Χατζηδάκη κάθε επιτυχία, ασχέτως εάν σε άλλα θέματα οι διαφορές απόψεων και αντιλήψεων είναι από μεγάλες έως… χαώδεις.
defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: