Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στήριξη από τον Μάριο Μόντι προς τον Αντώνη Σαμαρά

Κατά την λήξη της διάσκεψης για το διάλογο στη Μεσόγειο στη Μάλτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, στηρίζοντας σαφέτατα τον Αντώνη Σαμαρά.

"Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην δημοσιονομική πειθαρχία, στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις. Παράλληλα, όμως, πρέπει να δείξουμε μεγάλη ευαισθησία προς τις επιπτώσεις τους στην διάθεση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σχετίζονται απόλυτα με αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξηγούν και οι πολιτικοί αναλυτές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, θέλησε να εκφράσει και πάλι (το έχει ξανακάνει) την ανησυχία του για τη δυνατότητα έμμεσης ενίσχυσης ρατσιστικών και λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση.

Να σημειωθεί πως η Ρώμη έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να οργανώσει πανευρωπαϊκή διάσκεψη στην ιταλική πρωτεύουσα, για την ανάλυση και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: