Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ χτίζει συμμαχίες για να στηρίξει την Ελλάδα!

Πως αλλάζουν οι καιροί… πριν από λίγους μήνες όποτε μιλούσε η Γερμανίδα καγκελάριος για το θέμα της Ελλάδας όλοι μέναμε άφωνοι μπροστά στον κυνισμό της και τη σκληρότητα – υπεροψία με την οποία αντιμετώπιζε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προφανώς και δεν άλλαξαν πολλά ώστε να δικαιολογείται η μεταστροφή της Γερμανίδας καγκελαρίου. Απλά, έγινε συνείδηση στους Γερμανούς ότι ο δρόμος που είχαν πάρει ήταν αυτοκαταστροφικός και αδιέξοδος, για μια χώρα που σχεδόν θα σωζόταν εάν λάμβανε τα έσοδα ενός μόνο μήνα από τις γερμανικές εξαγωγές, ενώ σε περίπτωση κατάρρευση ολόκληρο το γερμανικό οικονομικό θαύμα θα βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Μιλώντας στην παραδοσιακά σκληροπυρηνική έναντι της χώρας μας Βαυαρίας, η Μέρκελ καταχειροκροτήθηκε όταν ανέφερε ότι
όχι μόνο δεν «ξίνισε» που οι Έλληνες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την έλευσή της, αλλά και ότι τους καταλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα με το εξής εκπληκτικό σκεπτικό: «Εγώ χρειάστηκα τριάντα χρόνια για να μπορέσω να διαμαρτυρηθώ» ανέφερε καταχειροκροτούμενη υπενθυμίζοντας την ανατολικογερμανική της καταγωγή.

Εν ολίγοις, το μήνυμα που τους πέρασε ήταν, ότι όπως η απορρόφηση της ανατολικής Γερμανίας φάνταζε εξαιρετικά δύσκολη, ενώ σήμερα πολίτης της είναι στο τιμόνι της ενωμένης Γερμανίας, έτσι και η Ελλάδα μπορεί αν αποτελέσει μια εντυπωσιακή επιτυχία, παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί σήμερα δεν είναι και οι πιο θετικοί. Το μήνυμά της φαίνεται ότι έχει απήχηση και το κλίμα έχει αλλάξει. Ας προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε…

http://www.defence-point.gr/news/?p=61120


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: