Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Βόμβα στη χώρα με την υπογραφή Βενιζέλου και Κουβέλη για τα μάτια της ΕΡΤ

Φιτίλι στη βόμβα που θα διαλύσει κάθε ελπίδα της χώρας να έχει σταθερή κυβέρνηση και να βγει σύντομα από την κρίση, ετοιμάζονται να βάλουν οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για την ΕΡΤ και με προφανή επιχείρηση εκβιασμού του Αντ. Σαμαρά, απορρίπτουν τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις που κάνει.

Προσηλωμένοι στη γραμμή που δίνουν οι ακροαριστερές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές της ντροπής, επιμένουν στην αδιαλλαξία και ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πρωτοβουλία για ανατροπή της κατάστασης στο δημόσιο τομέα.

Ο Αντ. Σαμαράς τους κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση: Προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής η οποία θα αναλάβει να ανοίξει την ΕΡΤ το συντομότερα δυνατό με ένα μικρό αριθμό προσωπικού το οποίο θα αναλάβει το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού. Επίσης, άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ ώστε ακόμη και σε μια εβδομάδα από σήμερα να βγει το μαύρο από τις οθόνες που τόσο πειράζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η πρόταση κατατέθηκε στα δύο κόμματα με τον πλέον επίσημο τρόπο, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (που θυμίζουμε ψήφισε νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ) τονίζουν ότι: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Όπως τονίζουν είναι η ίδια πρόταση που κατέθεσε το πρωί στον κ. Κουβέλη ο Δ. Σταμάτης και ζητούν να ανοίξει η ΕΡΤ, να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση με ανοικτό το κανάλι και να πάρουν πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ουσιαστικά και οι δύο ζητούν από τον Σαμαρά να υπογράψει συνθηκολόγηση, να υποχωρήσει ατάκτως και να συνεχιστεί το ίδιο βιολί με το καθεστώς στην ΕΡΤ. Διότι όλοι παραδέχονται ότι δε μπορεί να γίνει ούτε μια απόλυση χωρίς να πέσει… μαύρο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Άλλωστε, έξι μήνες τώρα που δεν λειτουργούσε η ΕΡΤ επειδή ήθελαν να προσληφθούν οι συμβασιούχοι, πια η διαφορά με το μαύρο;

Η αδιαλλαξία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οδηγούν ξεκάθαρα στη διάλυση της κυβέρνησης κι αν δε συμβεί κάτι δραματικό μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, στη σύσκεψη των αρχηγών θα υπογραφεί το τέλος της συγκυβέρνησης και η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας για τη χώρα. Από εδώ και στο εξής όποια καταστροφή συμβεί στην Ελλάδα θα φέρει την υπογραφή του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη. Οι οποίοι προτιμούν τη διάλυση της κυβέρνησης για τα μάτια της… ΕΡΤ ενώ είχαν χίλιες δύο ευκαιρίες να το κάνουν για σοβαρότερα ζητήματα.
antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: