Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στο πνεύμα της μεταβατικής πρότασης Σαμαρά, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, το σχέδιο δηλαδή της κυβέρνησης, αποφάσισε το ΣτΕ. Ουσιαστικά το ανώτατο δικαστήριο λύνει το γόρδιο δεσμό και προσφέρει διέξοδο και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Το δικαστήριο δεν ακυρώνει την μεταρρύθμιση που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κι έτσι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Έτσι, δικαιώνεται η κυβέρνηση.

Η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει πρακτικά ότι αίρεται το «μαύρο» στην ΕΡΤ όχι όμως και η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ με την υπάρχουσα νομική της μορφή. Ως εκ τούτου έως τον Σεπτέμβριο δεν διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και παράλληλα οι συχνότητες της ΕΡΤ δεν παραμένουν ανενεργές.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος , η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.

Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: