Η επιλογή «λαϊκών» προσώπων σε θέσεις ευθύνης που αντικατέστησαν τους «ανάλγητους μεταρρυθμιστές» όχι μόνον δεν έφερε δημοσκοπικά οφέλη στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά –ακόμη χειρότερο- έφερε τη χώρα ολόκληρη, σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση.
Τα οικονομικά επιτεύγματα της πρώτης κυβερνητικής διετίας, ακυρώθηκαν τους τελευταίους πεντέμισι μήνες.
Αντί για μια περήφανη έξοδο από τα Μνημόνια και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής υποστήριξης στην πορεία προς τις αγορές, η Ελλάδα σήμερα εκλιπαρεί -υπό τη δαμόκλειο σπάθη του χρόνου- για έναν ακόμη πολιτικό συμβιβασμό με τους εταίρους της.
Αντί η 5η και τελευταία αξιολόγηση από την Τρόικα να έχει ολοκληρωθεί από τις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου, βρισκόμαστε σήμερα -μέσα στο καταχείμωνο- εκλιπαρώντας για μία «πολιτική διευθέτηση» και μία «θετική αναφορά» στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών του Δεκεμβρίου.
Αντί για το «τέλος των Μνημονίων» τα οποία ο Πρωθυπουργός «έσκιζε κάθε μέρα», φτάσαμε σήμερα να ζητούμε μια «νέα εταιρική σχέση χωρίς την εμφανή παρουσία του ΔΝΤ».
Αντί για μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα ανακούφιζε τους πολίτες και θα προσέλκυε
νέους επενδυτές από το εξωτερικό, σήμερα η Ελλάδα ζητά την Ειδική Προληπτική Γραμμή Πίστωσης διαρκείας 12 μηνών.
Αντί για το «άμεσο κούρεμα» του Χρέους, με επιστροφή στον EFSF των 11 δις Ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα αποτελούσε την αφετηρία για νέες διευκολύνσεις των όρων αποπληρωμής του υπολοίπου, σήμερα συζητούμε την διακράτηση 3 δις Ευρώ στο ΤΧΣ ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για ενδεχόμενες δύσκολες μέρες εξαιτίας των «κόκκινων τραπεζικών δανείων».
Αντί για την πλήρη και πιστή εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου 2014, η Ελλάδα σήμερα εκλιπαρεί για μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ειδικά για το Ελληνικό Χρέος, λίγο πριν την προεδρική εκλογή.
Στην ανατροπή των ευνοϊκών δεδομένων έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες, σίγουρα όμως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει ο πολιτικός λαϊκισμός και η παραφιλολογία ότι «τελειώσαμε με τις οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, τώρα μπαίνουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα» λες και η ευρωπαϊκή κανονικότητα δεν περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή για την Κυβέρνηση, να διορθώσει το ΛΑΘΟΣ της 7ης Ιουνίου. Όσο πιο σύντομα γίνεται…
Μοιραστείτε
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου