Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Οι μεγάλοι ψεύτες και ο λαός το κορόιδο»

«H επανάσταση σταμάτησε στο Βερολίνο». Είναι ο τίτλος της ταινίας από τα προσεχώς με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. Το νέο ανερχόμενο αστέρι του παγκόσμιου πολιτικού κινηματογράφου παίζει το ρόλο του μεγάλου επαναστάτη που ντυμένος άνετα, χωρίς γραβάτα και… κοινωνικές συμβάσεις παλεύει το κακό.
Ο κακός της ταινίας είναι η Μέρκελ κατά κύριο λόγο και ακολουθούν Σόιμπλε, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ κ.λπ.
Στην ταινία ο Αλέξης εμφανίζεται συνεχώς με έναν τόμο στα χέρια του τον οποίο σκίζει σελίδα – σελίδα φωνάζοντας με επαναστατική οργή: «Στις 25 Ιανουαρίου μνημόνιο τέλος». Μουσικό χαλί το «παντιέρα ρόσα» και δίπλα στον πρωταγωνιστή η… κουκλάρα Ρένα Δούρου, ο Λαφαζάνης σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα, ο Λαπαβίτσας και ο Βαρουφάκης με τα όπλα στα χέρια τους (κάτι παλιές δραχμές) και τον Σκουρλέτη να ξεσκονίζει το σακάκι του αρχηγού.
Το έργο συνεχίζεται με μάχες σε μια ρημαγμένη χώρα που θυμίζει σκηνές από τον «Αρμαγεδδώνα» με τον Μπρους Γουίλις. Όμως, εκεί προς το δεύτερο μέρος του έργου γίνεται η μεγάλη στροφή. Ο Αλέξης χτενίζει το μαλλί, βάζει γραβάτα, παίρνει μαζί του τον Δραγασάκη, αντικαθιστά τη Ρένα Δούρου με την Κατσέλη και πάει στην «κοιλιά του κήτους», στο… άνθος του κακού. Και ξεκινά η διαπραγμάτευση, ξεκινούν οι συζητήσεις και ξεχνιούνται τα θύματα που άφησαν πίσω τους στο πρώτο μέρος και τις σκισμένες σελίδες του μνημονίου.
Δεν είναι ταινία φαντασίας, είναι αυτό που θα δούμε το επόμενο διάστημα από τους ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον γίνουν κυβέρνηση. Η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για την μεγάλη κυβίστηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού ετοιμάζεται για να υπογράψει και με τα τέσσερα τη νέα συμφωνία με την τρόικα.
Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μυστικές, ανεπίσημες συζητήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αξιωματούχους στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι. «Ο Τσίπρας επιδιώκει εγγύτητα με τις ευρωχώρες» είναι ο
τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι το Βερολίνο, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αλλαγής στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις ανεπίσημες επαφές με τη γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εργασίας Γιέργκ 'Ασμουσεν.
Πράγματι, πληροφορίες αναφέρουν ότι με επικεφαλής τον Γ. Δραγασάκη γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις με το δεξί χέρι της Μέρκελ ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα ξένα κέντρα αποφάσεων.
Κι εφόσον βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει κυβέρνηση είναι θέμα χρόνου να τον δούμε στο χαλί της Μέρκελ να χαιρετά τον ελληνικό λαό από την πύλη του Βραδεμβούργου.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η ΕΚΤ και το Eurogroup, διατηρούν, εκτός από τις επίσημες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, επαφές και με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα» διευκρινίζεται, ενώ στόχος όλων των συμμετεχόντων είναι να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σημεία αναφοράς για μελλοντικές συνομιλίες. «Αν ο Τσίπρας καταφέρει πράγματι να κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και να δημιουργήσει κυβερνητικό συνασπισμό, στην Ευρώπη θα γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις» εκτιμούν οι συντάκτες, αναφερόμενοι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι χώρες της Ευρωζώνης, προ πάντων η Γερμανία, θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, απορρίπτουν ωστόσο για την ώρα κατηγορηματικά τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το 2013 με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τον Γιέργκ 'Ασμουσεν, ο οποίος ήταν τότε στέλεχος της ΕΚΤ. Με τον δεύτερο, οι ανεπίσημες επαφές συνεχίζονται και για το περιεχόμενό τους έχουν ενημερωθεί τόσο η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ όσο και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Και στις Βρυξέλλες όμως, τονίζεται, ότι ο κ. 'Ασμουσεν θεωρείται ως ο σύνδεσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικοινωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση έχει και η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Και κάπως έτσι θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους στην ταινία που θα έχει και δεύτερο τίτλο: «Οι μεγάλοι ψεύτες και ο λαός το κορόιδο» θα μεταφραστεί στην Ελλάδα, όταν θα έρθει να παιχτεί στις ελληνικές αίθουσες. Και θα συρρέει ο κόσμος να δει τον Βαρόνο Μινχάουζεν σε νέα έκδοση.

antinews

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: