Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίνε οι Δεξιοί!

Αν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Τσίπρας, που αποδεδειγμένα πλέον έχει κρυφή ατζέντα και θα καταστρέψει τη χώρα, τότε το κρίμα στο λαιμό των δεξιών ψηφοφόρων. Απαιτείται συστράτευση έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος που θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες, περίπου το 12% των πολιτών που ψήφισαν το 2012 τον Αντώνη Σαμαρά, τώρα γυρίζουν την πλάτη τους και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Alco και του Παν. Μακεδονίας, παλαιοί ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 11%-12% μετακινούνται προς τον Αλέξη Τσίπρα ενώ μόλις 1% παλαιών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πάνε προς τον Σαμαρά.
Οι αναλυτές λένε ότι πρόκειται για παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του εκλογικού σώματος και θέλουν να τιμωρήσουν την απερχόμενη κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, την ύφεση και την ανεργία.
Όπως υπολογίζουν, μάλιστα, αν το τμήμα αυτό του εκλογικού σώματος έμενε σταθερό στην προηγούμενη επιλογή του και δεν μετακινούνταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το διαφαινόμενο προβάδισμα των 4 έως 6 μονάδων που χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα όχι μόνον θα μηδενιζόταν, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να αντιστραφεί το προβάδισμα υπέρ της ΝΔ.
Εντυπωσιακή διαπίστωση. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δίνουν τη νίκη στον Τσίπρα (στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον) επειδή θέλουν να τιμωρήσουν τον Σαμαρά που έκανε λάθη. Κι επιλέγουν ένα ακόμη μεγαλύτερο ή και ολέθριο λάθος.
Αλλά για να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι δεξιοί ψηφοφόροι που θα χειροκροτήσουν τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Είναι πράγματι δεξιοί ή πρόκειται για τους γνωστούς μετακινούμενους του κέντρου που πηγαίνουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση ανάλογα με το ρεύμα; Αν είναι έτσι οκ, το έχουμε ξαναδεί το έργο σε πολλές βερσιόν τα τελευταία 40 χρόνια. Θα το ξαναδούμε για άλλη μια φορά.
Αν όμως πρόκειται πράγματι για παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους τότε θα γίνει ένα έγκλημα που θα σημαδέψει την Μεταπολίτευση και θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα. Στην παρούσα συγκυρία δεν έχουμε π.χ. ένα
μεγάλο ρεύμα όπως αυτό του 1981. Δεν έχουμε επίσης μια στροφή των δεξιών γιατί δεν ήθελαν να βλέπουν τα… μούτρα του παρείσακτου της Δεξιάς Κ. Μητσοτάκη. Και το 2009 οι ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ και έδωσαν 43% στον Γ. Παπανδρέου το έκαναν γιατί πίστεψαν στο «λεφτά υπάρχουν» κι όχι στο «έρχονται δύσκολες ημέρες». Όμως, στις κυβερνήσεις Καραμανλή οι ψηφοφόροι της Δεξιάς δεν υπέστησαν και τίποτε άσχημο. Μια χαρά περνούσε όλη η Ελλάδα βυθισμένη στη νιρβάνα της με δανεικά λεφτά.
Το σκηνικό που στήνεται στις εκλογές αυτές λέει ότι άνθρωποι νοικοκυραίοι, που θέλουν μια χώρα σύγχρονη, που σιχαίνονται την πασοκοκρατία των προηγούμενων δεκαετιών, που βλέπουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της χώρας, ετοιμάζονται να τον κάνουν πρωθυπουργό. Ετοιμάζονται να επαναφέρουν το πιο άθλιο ΠΑΣΟΚ, τον πιο ξεφτιλισμένο λαϊκισμό της Μεταπολίτευσης γιατί; Γιατί είναι θυμωμένοι με τον Σαμαρά που πιστεύουν ότι τους είπε ψέματα.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα σε τι τους είπε ψέματα; Όταν το 2012 δεν του έδωσαν την αυτοδυναμία για να κάνει το πρόγραμμά του και τον καταδίκασαν σε ανίερη συμμαχία με τον Βενιζέλο, έφταιγε ο Σαμαράς και η ΝΔ;
Έφταιγε μήπως ο Σαμαράς που το 2012 το καλοκαίρι βρήκε μια διαλυμένη χώρα, με το 1,5 πόδι στη χρεοκοπία και την ανέστησε; Φταίει στο ότι κάτι πήγαινε να γίνει τους τελευταίους μήνες για να φύγει η Ελλάδα από την κρίση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια;
Τι ήθελαν οι δεξιοί ψηφοφόροι που τώρα στηρίζουν Αλέξη; Έναν αρχηγό και πρωθυπουργό να τους λέει ψέματα και να τους γεμίζει με ψεύτικες ελπίδες; Να τους τάζει θέσεις στο δημόσιο, επιδόματα και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις; Με τι; Με άδεια ταμεία και διαλυμένο κράτος;
Όμως, έχουν δίκιο οι ψηφοφόροι να λένε ότι έγιναν και τεράστια λάθη. Σε πρόσωπα, σε τακτικές, σε πολιτικές και κυρίως να καταλογίζουν ατολμία στο ότι δεν άλλαξαν όλα. Το 2009 η εντολή στον Σαμαρά ήταν να τα αλλάξει όλα, και στο κόμμα και στη χώρα. Αυτό δεν έγινε, όμως, η προτεραιότητα όλων ήταν να σωθεί η Ελλάδα και τα υπόλοιπα πήγαν πίσω.
Συμπέρασμα; Αν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Τσίπρας, που αποδεδειγμένα πλέον έχει κρυφή ατζέντα και θα καταστρέψει τη χώρα, τότε το κρίμα στο λαιμό των δεξιών ψηφοφόρων που θα τον ψηφίσουν για ένα γινάτι. Ναι, να είναι θυμωμένοι και να τα… σπάσουν όλα. Ναι, να κάνουν κριτική και μάλιστα να ξετινάξουν και τον Σαμαρά και όποιον άλλον.
Όχι όμως και να δώσουν λευκή επιταγή σ’ αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε όλοι να εξαλειφθεί στη χώρα. Δηλαδή στον καταστροφικό λαϊκισμό μιας ομάδας ανθρώπων που σκύλευσαν πάνω από την Ελλάδα επί δεκαετίες και που τώρα έρχονται φορώντας μάσκα.
Τι θα πουν π.χ. οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αφοπλίσει την αστυνομία και κάνουν κουμάντο οι μπαχαλάκηδες;
Τι θα πουν αν ο Τσίπρας ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το όνομα της Μακεδονίας; Τι θα πουν αν υποκύψει στις ορέξεις του Νταβούτογλου; Τι θα πουν αν δουν τα σπίτια του να ρημάζονται από τους λαθρομετανάστες;
Τι θα πουν όταν μια ομάδα από αριστερά παρτάλια κάνει «εισπήδηση» στην εξουσία και καταλάβει καίριες θέσεις; Τι θα πουν όταν επιστρέψει η λογική των «δικών μας παιδιών»; Τι θα πουν όταν θα γίνουμε Βενεζουέλα;
Θα πουν ότι «μας πούλησε ο Σαμαράς;» Βάλτε στη ζυγαριά και δείτε το αποτέλεσμα. Αν η πληρωμή ενός λάθους φόρου όπως ο ΕΝΦΙΑ είναι το ίδιο με την στήριξη της αριστερής κυβέρνησης τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Η συνενοχή στο έγκλημα κατά της πατρίδας είναι το ίδιο βαριά με τους άμεσους δολοφόνους της.
Γι' αυτό λοιπόν απαιτείται συστράτευση έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος που θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας.

http://www.antinews.gr/Antitheseis/an-kerdisei-o-suriza-tha-ftaiei-i-deksia/


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: