Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι δεξαμενές ψηφοφόρων που μπορούν να δώσουν τη νίκη στη Ν.Δ.

Οι δεξαμενές ψηφοφόρων που μπορούν να δώσουν τη νίκη στη Ν.Δ.
Του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει δημοσκοπικό προβάδισμα, αλλά οι προτάσεις της ηγεσίας και ορισμένων βουλευτών του μας προειδοποιούν για την οικονομική και κοινωνική επιδείνωση, σε περίπτωση εκλογικής επικράτησής του. Τι να πρωτοθαυμάσουμε. Τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «κουρεύει» καθημερινά το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου κατά 160 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι προειδοποιούν -άλλοτε ευγενικά, όπως η ΕΚΤ, και άλλοτε επιθετικά, όπως ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούν τα δάνεια στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.;

Τα ανώτατα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι μία στάση πληρωμών ή ακόμη και ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός μπορεί να λύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και της οικονομίας; Πάνω απ’ όλους όμως είναι το «άστρο» της Ραχήλ Μακρή, η οποία στέρησε από την ΕΚΤ το εκδοτικό προνόμιο που έχει στην ευρωζώνη και αποφάσισε να… κόψει χρήμα -ύψους 100 δισ. ευρώ- σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές δεν αποδεχθούν το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα αυτά θα τα αντιμετωπίζαμε σαν μια διασκεδαστική έκφραση του λαϊκισμού και σαν επιβεβαίωση του στρατηγικού αδιεξόδου της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των αξιοπερίεργων συνοδοιπόρων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι το μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης που καταγράφει δυνάμεις αλλά ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί, έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος του, τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Πρέπει λοιπόν να κινητοποιηθούμε για να αποτρέψουμε με την ψήφο μας τη μετατροπή της πολιτικής φάρσας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε οικονομική και κοινωνική περιπέτεια. Κατά την άποψή μου, υπάρχουν οι εκλογικές εφεδρείες στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί η Ν.Δ. για να αυξήσει τα ποσοστά της και να φτάσει στη νίκη. 

Οι εγκλωβισμένοι της Δεξιάς

Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ. να μείνουν πιστοί στις επιλογές της ηγεσίας των κομμάτων τους. Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή μετατράπηκε, με ευθύνη της ηγεσίας της, σε νεροκουβαλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά και πως μπορεί να αντιτίθενται σε πολλές επιλογές της ηγεσίας της Ν.Δ. αλλά δεν θέλουν στην εξουσία ένα κόμμα που απορρίπτει, με περιφρονητικό τρόπο, όλες τις ευαισθησίες που έχουν σε σχέση με το τρίπτυχο πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια.

Η εκλογική βάση των ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Καμμένο, ο οποίος φιλοδοξεί να μετατραπεί σε δεξιόστροφη κυβερνητική τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα σχέδιο με μηδενικές πιθανότητες πραγματοποίησης, εφόσον πολύ δύσκολα οι ΑΝ.ΕΛ. του κ. Καμμένου θα περάσουν το όριο του 3% για να εκπροσωπηθούν στη Βουλή, ενώ θεωρείται απίθανο να αλλάξουν οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να διευκολυνθεί η συνεργασία με τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο και τους «κοριούς» του.

Η αντιμνημονιακή λογική που έχουν αναπτύξει οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ. τούς οδηγούν σε επικίνδυνους πολιτικούς δρόμους. Σε περίπτωση εκλογικής επικράτησης της Ν.Δ., το Μνημόνιο θα μετατραπεί, σε διάστημα λίγων μηνών, σε δυσάρεστη ανάμνηση, όπως έγινε ήδη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία που βγήκαν οριστικά από τα δικά τους Μνημόνια.

Είναι καθήκον λοιπόν των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ. που κινούνται στον ακροδεξιό ή στο δεξιό χώρο να συσπειρωθούν γύρω από τη Ν.Δ. για να εμποδίσουν την επικράτηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούν οι υποψήφιοι βουλευτές, τα στελέχη και όλοι οι υποστηρικτές της Ν.Δ. για να ενισχύσουν τα εκλογικά ποσοστά της παράταξης. 

Κεντροαριστερές χαμένες ψήφοι

Στην αναμέτρηση του νέου δικομματισμού Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι που πηγαίνουν στα μικρά κεντρώα, κεντροαριστερά κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το κόμμα του κ. Παπανδρέου, ενισχύουν, αντικειμενικά, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στην εκλογική πρωτιά και το σχηματισμό κυβέρνησης.

Υποτίθεται ότι μια αξιοπρεπής εκλογική επίδοση των μικρών κομμάτων της Κεντροαριστεράς θα ασκήσει πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την πολιτική του υιοθετώντας φιλοευρωπαϊκές θέσεις. Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Παπανδρέου και κυρίως οι ψηφοφόροι τους θα πρέπει να διδαχθούν από το πάθημα του Φώτη Κουβέλη. Ο τελευταίος στάθηκε εμπόδιο στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και προκάλεσε με αυτόν τον τρόπο πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να υπάρξει, όπως έλεγε, κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Δεν μπόρεσε βέβαια να μας εξηγήσει τι προοδευτικό έχει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η μεθόδευση της ρήξης με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που απειλούν να μας εκσφενδονίσουν δεκαετίες πίσω ούτε μπόρεσε να εξασφαλίσει την πολιτική εύνοια ή έστω την ανοχή του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Κουβέλης κατέληξε, άθελά του, στυμμένη λεμονόκουπα της πολιτικής και την ίδια τύχη θα έχουν οι επίδοξες κεντρώες και κεντροαριστερές εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, σε επίπεδο ηγετικών στελεχών, νοοτροπία πρώην κομμουνιστικού κόμματος και ο μηχανισμός του πάντα θα «καπελώνει», σε βαθμό πολιτικού εξευτελισμού, όσες πολιτικές δυνάμεις φαντασιώνονται ότι μπορούν να του προσφέρουν ευρωπαϊκό άλλοθι.

Βενιζέλος, Θεοδωράκης και Παπανδρέου ακολουθούν μία απόλυτα προσωπική στρατηγική, η οποία όμως δεν πρέπει να δεσμεύει τους ψηφοφόρους των κομμάτων τους. Οι τελευταίοι πρέπει να στηρίξουν με την ψήφο τους τη Ν.Δ., όχι για να επιβραβεύσουν τα κυβερνητικά λάθη και τις παραλείψεις της αλλά για να δημιουργήσουν μια μεγάλη δύναμη, ικανή να εξουδετερώσει την αντιευρωπαϊκή πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά θα μετατραπούμε στο πειραματόζωο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία είναι καλή στο να δημιουργεί πολιτική φασαρία αλλά δεν έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει προοπτική σοβαρής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Η Ν.Δ., με τα ελαττώματά της, είναι πέντε κλάσεις καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ που «κουρεύει» το χρέος, καταργεί τους μνημονιακούς νόμους, κηρύσσει τον πόλεμο στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και ταυτόχρονα υπόσχεται αυξήσεις, 13η σύνταξη και παροχές στους μη προνομιούχους συμπολίτες μας. Δεν είναι ώρα για MEGAlicius lifestyle ούτε για πολυδιάσπαση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Εχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη εκλογική μάχη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του κόμματος του κ. Παπανδρέου πρέπει να τη δώσουν στο πλευρό της Ν.Δ. 

Προσκλητήριο στα θύματα της κρίσης

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγήθηκαν εξαιτίας της κρίσης στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο. Ακόμη και αυτοί όμως έχουν πολλά να χάσουν σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης Τσίπρα. Η προγραμματισμένη ρήξη με την ευρωζώνη και τα μεγάλης προχειρότητας και μεγαλύτερου κοινωνικού κόστους οικονομικά πειράματα θα σταθούν εμπόδιο στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η προγραμματισμένη για το 2015 ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό 2,9% θα μετατραπεί, πιθανότατα, σε επιστροφή στην ύφεση λόγω έλλειψης ιδιωτικών επενδύσεων, πρακτικής αδυναμίας αύξησης των δημόσιων επενδύσεων, χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και εκδήλωσης κρίσης εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε παραπέρα μείωση της κατανάλωσης.

Και οι χαμένοι της κρίσης θα βγούνε χαμένοι από μία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθειά τους να εκδικηθούν την κυβέρνηση για την αναγκαστικά δύσκολη οικονομική πολιτική που εφάρμοσε θα καταλήξουν να εκδικηθούν τους εαυτούς τους χάνοντας την ευκαιρία για μια μελλοντική οικονομική, επαγγελματική επιστροφή.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων, η ευνοϊκή τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ, οι ασφαλιστικές διευκολύνσεις σε όσους δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δείχνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε το μήνυμα και θα ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της κρίσης μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Με την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. και την αναγκαία συνεννόηση με τους πιστωτές μπορούμε να βάλουμε την ελληνική οικονομία σε πορεία δυναμικής ανάπτυξης σε διάστημα 3-4 μηνών και πριν από το τέλος του χρόνου θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων κοινωνικών αδικιών των τελευταίων χρόνων.
http://www.e-typos.com


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: