Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ντομπρόβσκις στον ΣΚΑΪ: Aν δεν ολοκληρωθεί η 1η αξιολόγηση ώς τα τέλη του '15 ενδεχόμενο bail in

Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης έθεσε εκ νέου ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να καταβληθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αποπομπή της πρώην γενικού γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος, ενώ απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Για την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και εταίρων και αναφέρθηκε εκ νέου στη στήριξη εφαρμογής του προγράμματος από την Κομισιόν.
Τέλος, ερωτηθείς για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός bail in

Την Πέμπτη στη Βουλή τα ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση και τις εκκρεμότητες

Eντός 48ώρου κατατίθενται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει όλες τις εκκρεμείς εφαρμοστικές διατάξεις που δεν έχουν ψηφισθεί από το προηγούμενο πακέτο των προαπαιτουμένων (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ενεργειακά).
Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη το πρωί, με την ψήφισή του να αναμένεται το Σάββατο, ενώ το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος.
Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης έθεσε εκ νέου ως
προαπαιτούμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να καταβληθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης από τον ESM, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είχε προειδοποιήσει κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι η δόση θα εκταμιευτεί μόνο μετά το πέρας της αξιολόγησης.
Αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα προς το καλύτερο, τόσο στις διεθνείς αγορές, όσο και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, «βλέπει» στο μεταξύ η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad σε ρεπορτάζ με τίτλο «Αλλάζει η ατμόσφαιρα για την Ελλάδα».

Πηγή: http://www.skai.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: