Η δήλωση, δυστυχώς, αποκαλύπτει τον καλπάζοντα καθεστωτισμό της κυβέρνησης, αλλά όχι μόνο. Αν προκύπτει ένα συμπέρασμα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ARTE για το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015, είναι ότι η χώρα οδηγήθηκε στα βράχια από ένα μείγμα προχειρότητας και απύθμενου αμοραλισμού, το οποίο έντυσε με φιοριτούρες περί «περήφανης διαπραγμάτευσης». «Αναρωτιόμουν πολλές φορές αν η ελληνική κυβέρνηση είναι μια κυνική κυβέρνηση», είπε στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα: από τη μία οι Ελληνες να απορρίπτουν ένα κείμενο, με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, κι ένα μήνα αργότερα η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός». Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ξέρει τη «θεωρία για τις πενταροδεκάρες», οι οποίες απαρτίζουν αυτό το ακόμη πιο σκληρό πρόγραμμα.
Οι αμετροεπείς δηλώσεις για τον ΦΠΑ στα σχολεία, η απομάκρυνση της κ. Σαββαΐδου, χωρίς καν να
τηρούνται τα προσχήματα και το γράμμα του νόμου, η αδιαφορία για τα ηθικά και νομικά παραπτώματα υπουργών δείχνουν ότι με το ίδιο μείγμα προχειρότητας και απύθμενου αμοραλισμού συνεχίζει να πορεύεται στο εσωτερικό η κυβέρνηση. Επιδεικνύει αλαζονεία, βασισμένη στην παλιά της τακτική να κάνει το «μαύρο άσπρο». Λέει και ψέματα· πολλά ψέματα... Οπως τα περί «εξυπηρέτησης της διαπλοκής» που είπε η κ. Γεροβασίλη. Ορθώς η κ. Σαββαΐδου επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (22.10.2015) ότι ο επίμαχος φόρος, που η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να τον πληρώνουν «οι κακές επιχειρήσεις των ΜΜΕ», είναι φόρος που θα πληρώσουν οι χιλιάδες διαφημιζόμενοι, επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας, και ουχί οι καναλάρχες. Αλλά τι σημασία έχει η πραγματικότητα, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει σκηνικό δήθεν μάχης της «αριστερής αρετής εναντίον της κακής διαπλοκής»; Αίμα στην αρένα να υπάρχει...
Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα πάνε μακριά επειδή το κόμμα τους έχει την επικοινωνιακή υπεροχή και μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Επιδεικνύουν ένα ανύπαρκτο «ηθικό πλεονέκτημα» ξεχνώντας ότι –όπως θα έλεγε και η Μάργκαρετ Θάτσερ– «το να είσαι ηθικός είναι σαν να είσαι κυρία. Αν πρέπει να δηλώσεις ότι είσαι, δεν είσαι».
«Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», είπε η κ. Γεροβασίλη. Πολύ σωστά κι επιτέλους. Δεν ξεκινά η κυβέρνηση με την εφαρμογή των κανόνων για τα «πόθεν έσχες» των υπουργών της; Ετσι, για να δείξει ότι μπορεί να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διατυμπάνιζε, αλλά τουλάχιστον τής απομένει η τσίπα.
kathimerini.gr
Μοιραστείτε
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου