Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πραγματογνώμονας για τα δάνεια των κομμάτων ο «δραχμιστής» καθηγητής Χιόνης


Τον ρόλο του ειδικού πραγματογνώμονα για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στα πολιτικά κόμματα από τις τράπεζες την περίοδο 2000-2011 ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης. 
Ο γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και τη μεγάλη διαγραφή χρέους καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανέλαβε την πραγματογνωμοσύνη έπειτα από απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων. Η πραγματογνωμοσύνη εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητώντας από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να διακριβωθεί η τέλεση ή μη αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων και η άσκηση ποινικών διώξεων σε περίπτωση που τεκμηριωθούν τα αδικήματα. 
Την έρευνα - που κατά πληροφορίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο - την «τρέχουν» οι οικονομικοί εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης και Χρήστος Τζούρας, οι οποίοι ανέθεσαν στον κ. Χιόνη να εξετάσει τα στοιχεία, πολλά εκ των οποίων προέκυψαν από την Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί για το θέμα στη Βουλή, αλλά και από το πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη, το οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων κατά την περίοδο 2000- 2011. 
Κατά πληροφορίες, ο κ. Χιόνης έχει συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για τη συλλογή των σχετικών στοιχείων και ειδικά με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ Γιώργο Πάσχα, ο οποίος έχει επικουρήσει και εκείνος το έργο των εισαγγελέων.
 
Ο κ. Χιόνης έχει συγκεντρώσει κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των θέσεών του υπέρ της δραχμής. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο καθηγητής Οικονομικών είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα πριν από το 2012 όταν και πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία. Μάλιστα, προσφάτως επανήλθε δηλώνοντας πως «το φετίχ είναι η διάσωση της χώρας και όχι το ευρώ, το γουάν ή το δολάριο».
 
Ο χαμηλών τόνων κ. Χιόνης είναι αρεστός στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω της στάσης που κράτησε την τελευταία διετία στα θέματα οικονομικής πολιτικής. 
Σε δηλώσεις δε του τύπου «θέλουμε να είμαστε Ευρώπη, όχι όμως να είμαστε το σκλαβοπάζαρο της Ευρώπης», οφείλει τη διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία του στους αριστερούς κύκλους.
*Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: