Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε μόνος του το παράθυρο ευκαιρίας


A
Κυρ. Μητσοτάκης:  Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε μόνος του το παράθυρο ευκαιρίας
Με μια σκληρή δήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε με δριμύτητα τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και τον κατηγόρησε ότι με την τακτική που ακολούθησε έκλεισε μόνος του το παράθυρο ευκαιρίας που υπήρξε για να βρεθεί λύση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του από τη Βουλή μετά το 40λεπτο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι "απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης, δίχασε τους Έλληνες και περιφρόνησε την κοινωνία".
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "κατακερματισμός της λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός", υπογράμμισε ότι, όι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα" και επεσήμανε: «Το ζήτημα των Σκοπίων αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, την ίδια μας την πορεία των Ελλήνων».
Καταλήγοντας επανέλαβε ότι "δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς" και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευθεί μόνος του, ας μην ψάχνει για άλλοθι ούτε για συνενόχους».  
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους Πολιτικούς Αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο ούτε τον ελληνικό λαό. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Το χειρότερο όμως, δίχασε τους Έλληνες. Περιφρόνησε με προκλητικό τρόπο τους συμπολίτες μας που δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να διαμορφώσει ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια.

Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση.

Η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται προκαλεί βαριές ανησυχίες. Η Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας. Η πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, εξασθένησε την εθνική γραμμή. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα, αλλά και οι ως τώρα χειρισμοί του στο θέμα των Σκοπίων, δεν πείθουν ούτε κατ΄ ελάχιστον τους Έλληνες ότι μπορεί να κάνει το ίδιο.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτε. Άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε, τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν τραγικά.

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, εν τέλει την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει πριν από λίγες μέρες. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευθεί σε αυτόν τον δρόμο μόνος του. Ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους».
Συνάντηση 40 λεπτών
Περίπου σαράντα (40) λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ξεκίνησαν οι κατ ιδίαν συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη, προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 10.25 και έφυγε στις 11.10.
Φωτογραφία: Intimenews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: