ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύθηκαν και αποτελούν πλέον ένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε σκηνοθετημένο το «διαζύγιο» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Η έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα τόνισε, δείχνοντας όμως το δρόμο της Ε.Ε., όπου η διαδικασία είναι μακρά και υπάρχουν προϋποθέσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πάνο Καμμένο υπογραμμίζοντας ότι με την πολιτική που άσκησαν και ασκούν έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια καταστροφική πορεία που όσο δεν προκηρύσσονται εκλογές θα γίνεται χειρότερη.
«Πρόκειται για ένα κακοστημένο θέατρο που βολεύει και τους δύο» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., για τις πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η νοοτροπία τους οδηγεί σε περαιτέρω πολιτική παρακμή και ηθική έκπτωση, που θα μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό ακόμα».«Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη χώρα;» αναρωτήθηκε ακόμα, προσθέτοντας πως ο «Αλέξης Τσίπρας θα ξεσαλώσει στο δρόμο προς τις εκλογές, θα πει ψέματα και τελικά θα κάνει μεγάλη ζημιά»
«Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα τον κυνισμό και την εθνική ταπείνωση» δήλωσε, προσθέτοντας πως αυτά είναι και τα κοινά του χαρακτηριστικά με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος από την πλευρά του στηρίζει ακόμη και τώρα με κάθε τρόπο την κυβέρνηση.
«Δανείζει τους βουλευτές του για τη ψήφο εμπιστοσύνης» είπε για τον Π. Καμμένο, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο βάζει και την τελική υπογραφή στη συμφωνία των Πρεσπών. Συμφωνία για την οποία το καλοκαίρι «έδωσε το στυλό στον Τσιπρα να την υπογράψει», καθώς όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση ώστε να μην έρθει προς ψήφιση στη Βουλή δεν το έκανε.
«Καλώ τους βουλευτές να αναλογιστούν τις συνέπειες» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως ένα «Ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι και Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε κακή τη συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε πως την επόμενη ημέρα, μετά την έγκριση της η πΓΣΜ εισέρχεται στο ΝΑΤΟ.
«Οφείλω να είμαι έντιμος. Αφού η συμφωνία κυρωθεί όπως και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ αυτό δεν αλλάζει» διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν και στην Ε.Ε.. «Η πορεία ένταξης στην Ε.Ε. είναι μακρά» τόνισε δείχνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό είναι εφικτές αλλαγές. «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να πω ποτέ "καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα μας"», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ενταξιακή πορεία της πΓΜΔ διέρχεται από το αν θα επιδείξει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.
Ωστόσο, σε περίπτωση που μεσολαβήσουν εκλογές και δεν κυρωθεί από τη βουλή η Συμφωνία, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα την διαπραγματευτεί από την αρχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ουδέποτε δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, για αυτό άλλωστε η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε δημόσια ότι διαφώνησε μαζί του, αναφέροντας ακόμα πως η κ. Μέρκελ σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας τιμώρησε το πιο ευάλωτο μέρος της κοινωνίας καθώς «έκοψε το ΕΚΑΣ, αύξησε 29 φόρους, πολλούς έμμεσους και έκανε 17 παρεμβάσεις που μείωσαν το εισόδημα των συνταξιούχων», υπογραμμίζοντας ότι «ένα συγκυριακό επίδομα μια φορά τα Χριστούγεννα δεν συνιστά λύση». Το πρόγραμμα της Ν.Δ. αποβλέπει στην ενίσχυση των πιο αδύνατων είπε, σημειώνοντας ότι ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν ξανά και να γίνουν παραγωγικοί.
«Οι δικές μας προτάσεις, όπως η αναβάθμιση της παιδείας, η ασφάλεια των πολιτών, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η μείωση της φορολογίας, στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων, ειδικά όμως των πιο αδύναμων», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εξηγώντας ότι «για αυτό μιλάμε για διαφορετική οικονομική πολιτική, με επίκεντρο μείωση εισφορών και δημιουργία καλών θέσεων εργασίας».
Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος - σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα - δεν είπε ποτέ στους πολίτες ότι θα τον καταργήσει αλλά πως θα τον μειώσει. «Είπα ότι θα μειωθεί κατά 30% οριζόντια, για όλους σε βάθος διετίας, αυτό μπορούμε αυτό θα κάνουμε, αλλά για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των επενδύσεων, για τις οποίες είπε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες που μένουν ανεκμετάλλευτες, αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη. Όπως είπε, στη Ν.Δ. «πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει», εξηγώντας ότι η «χώρα πρέπει να κερδίσει αξιοπιστία» και προσθέτοντας ότι οι «αν δουν τις αλλαγές, θα έρθουν οι επενδυτές».
Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας όμως ότι θα επανεξετάσει τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας και σημειώνοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε το Κράτος». Όπως είπε, το κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου «αυξήθηκε κατά 2 δις ευρώ επί ημερών Τσίπρα» κάνοντας λόγο για «στρατιές μετακλητών υπαλλήλων και αθρόες προσλήψεις».
Για τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Παιδεία χρειάζεται όντως ενίσχυση αλλά δεν πρόκειται να δεσμευτώ για προσλήψεις στον αέρα», εξήγησε ότι θα πρέπει να μελετήσει πρώτα τα σχετικά στοιχεία και διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε πρόσληψη θα γίνει μόνο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Μοιραστείτε
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου