Κάτι περισσότερο από 24 ώρες μετά από την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, τα όσα αποκάλυψε η θαρραλέα εισαγγελέας Εφετών έστησαν στον τοίχο τους πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και την ανακρίτρια Ηλεάνα Ζαμανίκα, προκαλώντας σεισμό στη Δικαιοσύνη.
Παρά τα όσα ειπώθηκαν –άλλα εξίσου σημαντικά και άλλα μάλλον συμπερασματικά– από τους μάρτυρες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρελάσει από το γραφείο των αντιεισαγγελέων, η κα Ράικου ήταν εκείνη που δεν δίστασε να αποκαλύψει τις φορτικές πιέσεις που της άσκησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, προκειμένου όπως είπε να στείλει πολιτικούς στη Βουλή ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis, επικαλούμενη mot à mot κάποιους από τους διαμειφθέντες καυτούς διαλόγους.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν την κα Ράικου να κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος της τηλεφώνησε κάποια στιγμή και οργισμένος ων της ζήτησε επιτακτικά να στείλει στη Βουλή τον φάκελο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, περιλαμβάνοντας σε αυτόν ονόματα πολιτικών. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ισχυρίστηκε μάλιστα πως όταν απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό ότι «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος έφτασε στο σημείο να την απειλήσει λέγοντάς της «μείνε με τη σχολή και θα δεις», και εν συνεχεία φέρεται να της έκλεισε το τηλέφωνο!
Σημειώνεται ότι το παραπάνω δεν ήταν το μοναδικό τηλεφώνημα, καθώς η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να κατέθεσε στοιχεία και για ακόμη μία κλήση του Δ. Παπαγγελόπουλου προς αυτήν.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κα Ράικου κάνει λόγο για τη γνωστή δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, λέγοντας γι’ αυτήν ότι πήγε στο γραφείο της κας Ράικου ισχυριζόμενη ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να εισπράττει χρήματα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, και μάλιστα ότι η ίδια είδε το βίντεο μαζί με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Όταν η εισαγγελέας Ράικου της ζήτησε να καταθέσει επισήμως το βίντεο, η Γ. Παπαδάκου εξαφανίστηκε κυριολεκτικά και δεν απαντούσε στις πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες προέβη η εισαγγελέας για να λάβει την κατάθεσή της και το βίντεο.
Αναφέρει τέλος η κα Ράικου ότι η εν λόγω δημοσιογράφος έστηνε ψεύτικα δημοσιεύματα για να εμπλέκει ανθρώπους σε υποθέσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος η αποκάλυψη της κας Ράικου ότι το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» δεν είναι δικής της έμπνευσης, αντιθέτως ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εκείνος που… αυτοαναγορεύτηκε σε «Ρασπούτιν», υπερηφανευόμενος ότι διαθέτει τις ικανότητες να «τελειώνει» αντιπάλους του.
Απίστευτες αποκαλύψεις για την «παράγκα» της Δικαιοσύνης
Η συγκλονιστική όμως κατάθεση της Ελένης Ράικου δεν τελειώνει εδώ, όπως δεν τελειώνουν και τα «κατορθώματα» της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, την οποία η «Α» σε προηγούμενο δημοσίευμά της είχε χαρακτηρίσει ως «το πρώτο πιστόλι του ΣΥΡΙΖΑ». Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν το αληθές και ακριβές του δημοσιεύματος.
Έχουμε όμως και συνέχεια.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η Ελ. Ράικου, αναφερόμενη στη Γ. Παπαδάκου κατέθεσε ότι η δημοσιογράφος την πίεζε να προχωρήσει σε διώξεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε «στήσει» μία off-sore στην οποία κατέθετε χρήματα ο Φρουζής, χρήματα τα οποία είχαν αποδέκτη τον Βενιζέλο και μέσω αυτού και άλλους πολιτικούς.
Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο που αποκάλυψε η εισαγγελέας στην κατάθεσή της ήταν ο ρόλος της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα στην παραίτησή της από προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Η συγκεκριμένη ανακρίτρια ισχυρίστηκε εγγράφως ότι μετά την άσκηση δίωξης της Ελ. Ράικου, εις βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, δεν της παραδόθηκε πλήρης ο σχετικός φάκελος.
Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Documento», με αποτέλεσμα, βλέποντας η Ελ. Ράικου τη θύελλα που θα ακολουθούσε εις βάρος της, και έχοντας λάβει υπ’ όψιν της και τις προαναφερόμενες απειλές του Δ. Παπαγγελόπουλου, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, θέση που κατέλαβε αμέσως η Ελένη Τουλουπάκη μετά από «σπρώξιμο» του πρώην υπουργού Διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλου.
Βεβαίως, μετά την παραίτησή της –αφού αυτή ήταν ο στόχος– η πειθαρχική έρευνα εις βάρος της Ελ. Ράικου απέδειξε ότι δεν υπήρξε παράλειψή της οποιασδήποτε μορφής κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
Ακολούθησαν και άλλες διώξεις εις βάρος της, με πρωτεργάτες τις προαναφερθείσες δικαστικές λειτουργούς(;) Ελ. Τουλουπάκη και Ηλιάνα Ζαμανίκα. Η τελευταία πρόσφατα παραιτήθηκε από ανακρίτρια Διαφθοράς, αφού βλέποντας τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, αντελήφθη εγκαίρως ότι τα «πεπραγμένα» της σε όλη αυτή την «παράγκα» της Δικαιοσύνης δεν θα ήταν δυνατόν εσαεί να βρίσκονται κάτω από τα χαλί.
Σάλος στους κόλπους της Δικαιοσύνης
Το γεγονός ότι δύο εισαγγελείς ανωτάτου επιπέδου, ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Γιάννης Αγγελής, επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, και η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, κατέθεσαν με διευθύνσεις και ονόματα –που λέει και το τραγούδι του Δάντη–, ρίχνει άπλετο φως σε ό,τι πιο βρώμικο έχει δει κανείς στον χώρο του πυλώνα της Δημοκρατίας, από την εποχή που εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο χουντικός Κόλλιας. Η όλη υπόθεση της Novartis αποκαλύπτει με χειροπιαστά πλέον στοιχεία την εμπλοκή υπουργών, εισαγγελέων του ΑΠ, εισαγγελέως του Εφετείου, αλλά και εισαγγελέως ακόμη και του Πρωτοδικείου. Όλοι γνωρίζουν –και αναμένεται να κατατεθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή– ποιος ήταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών με τον οποίο επικοινωνούσε και έδινε εντολές ο αυτονομαζόμενος πλέον «Ρασπούτιν».
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως στη σκευωρία αυτή. Σεβόμαστε και θεωρούμε σωστή τη θέση του πρωθυπουργού ότι «οι πολιτικοί αντίπαλοι κρίνονται από τους πολίτες στις εκλογές και δεν σύρονται στα εδώλια», όμως με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αν η σκευωρία της Novartis είχε ολοκληρωθεί και τα δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα «ζέσταιναν» τα δικαστικά έδρανα, δεν είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα έφτανε το 8%, στις εκλογές, η ΝΔ το σχεδόν 40%, και βεβαίως δεν θα ήταν βέβαιο ότι ο ίδιος σήμερα θα ήταν πρωθυπουργός της χώρας…
Τελειώνοντας, ως εύσημο για τη σωστή δουλειά των συντακτών της εφημερίδας που εκδίδουμε, παραθέτουμε εκ νέου το δημοσίευμα της 28/7/2019. Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα με τίτλο «Τα πρώτα πιστόλια (του ΣΥΡΙΖΑ). Εδώ θα βρείτε το παρακάτω άρθρο
Μοιραστείτε
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου