Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

«Φρούριο» η Αθήνα με χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones

«Φρούριο» η Αθήνα με χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Aρχές προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια στη σημερινή επέτειο για την 46η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχουν καταστρώσει ένα «σφιχτό» σχέδιο ασφαλείας που περιλαμβάνει περίπου 5.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 4 το μεσημέρι ενώ οι πόρτες του Πολυτεχνείου άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια, ειδικά στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και τα αστυνομικά τμήματα υπό το φόβο επιθέσεων από ομάδες νεαρών. Ο βασικός προβληματισμός της ΕΛΑΣ είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα πολύπαθα Εξάρχεια, το βασικό ορμητήριο αντιεξουσιαστών και αναρχικών, ειδικά μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και σε καταλήψεις της περιοχής.



Συνολικά 5.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και της ΔΙΑΣ, βρίσκονται επί ποδός ενώ την παρουσία της θα κάνει και πάλι η νεοσύστατης ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ). Επίσης άντρες της ασφάλειας θα δίνουν εικόνα στη ΓΑΔΑ για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε κρίσιμα σημεία της πρωτεύουσας.

Από τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ στις 16:30 θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα». Παράλληλα από τις 12 το μεσημέρι θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες έως την Δευτέρα 18/11/2019 στις 06:00.
liberal.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: